Arınç: Erdoğan'a, "Gül'e, Davutoğlu'na, Babacan'a veya bana görev verin" dedim

Arınç: Erdoğan'a, "Gül'e, Davutoğlu'na, Babacan'a veya bana görev verin" dedim

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, 24 Haziran seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söyledi.

Arınç, Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtladı; gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. 

Yerel seçim sonrası yeni bir parti kurulacağı iddiasıyla ilgili olarak "Hakkımı helal etmem" dediği hatırlatılan Arınç, "2001'de AK Parti'yi kurarken, başka bir partinin içinden gelerek yeni bir parti kurmadık. Fazilet Partisi kapatılmıştı. Kendimiz bir sorgulama yaptık, bir kısım arkadaşlarımız yine Erbakan Hocamızın gösterdiği istikamette Saadet Partisi'ni kurdu. Biz böyle bir partiye gitmeyeceğimize karar verdik, gidip hocamıza da durumu anlattık. Ondan sonra kendi partimizi kurduk" ifadesini kullandı.

Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anlatan Arınç, "Bana, Abdullah Bey’e, Davutoğlu’na, Ali Babacan’a özel görev verin" dediğini söyledi. Yeni parti iddiaları hakkında da konuşan Arınç, "Yeni parti kurulsa bile başarı şansı yok çünkü Türkiye 2001 şartlarında değil" dedi.

Arınç'ın Par'ın sorularına verdiği yanıtlar için tıklayın

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.