Aref: Ayaklarımı hareket ettiremiyorum

Aref: Ayaklarımı hareket ettiremiyorum

Kobra tarafından ısırılan Aref'in tedavisi sürüyor. İllüzyonistin vücudunda normalden fazla zehir tespit edildi.

Sihirbazlık gösterilerinde kullandığı kobra yılanı tarafından ısırılan ve Türkiye’de serum bulunmadığı için özel uçakla Mısır’a götürülen Aref Ghafouri’nin tedavisi başkent Kahire’de devam ediyor. Yılanın ısırdığı sağ kolunda his kaybı yaşayan Aref’in vücudundaki zehir miktarının normalden fazla olduğu belirlendi.

Aref’e tedavisi boyunca 24 tüp yılan serumu verileceği kaydedildi. Doktorlar, kobra ısırması tedavisinde normalde 15 tüp serumun yeterli olduğunu, ancak illüzyonistin vücudundaki zehir miktarının fazla olması nedeniyle verecekleri doz sayısını artırdıklarını açıkladı.

Aref Ghafouri’ye ‘Yılan zehrinin toksik etkisi’ tanısı konulurken epikriz raporunda, “Kobra türü yılan sokması nedeniyle dış merkezden tarafımıza yönlendirilen hastanın sağ ön kol bileğe yakın bölgede ısırığı mevcut, mevcut ısırık ‘evre 2’ olarak değerlendirilmiş olup, sağ ön kolda ve dirseği geçmemektedir” ifadeleri yer aldı.

‘KISMİ FELÇ OLABİLİRİM’

Aref Ghafouri, DHA muhabirine ses dosyası göndererek yaptığı açıklamada, “Ayaklarımı hareket ettiremiyorum, kısmi felç olabilirim” dedi. Aref Ghafouri, “Şu ana kadar 8 tüp panzehir yaptılar ve ilk test yapıldı. Ayaklarımı hareket ettiremiyorum. Kısmi felç olabilir diyorlar. Yürümekte sıkıntı çekebileceğimi söylüyorlar. Zamanla düzelebilir diyorlar. ‘Gelmeseydin çok kötü olabilirdin’ diyorlar. Bu ilaçtan Arabistan ve Fransa’da yokmuş, sadece Mısır’da varmış. Allah’tan buraya gelmişim, yoksa 24 saati geçirince sinir krizleri ve kalp krizi riski olabileceğini söylediler” dedi.

VAHŞİ HAYVAN BESLEMEKTEN CEZA YEMİŞTİ

İran asıllı Türk vatandaşı illüzyonist Aref Ghafouri’nin ‘Zara’ adlı Bengal kaplanına da 3 yıl önce şikayet üzerine el konulmuştu. O dönem 8 aylık olduğu belirlenen ve nesli tükenme tehdidi altında bulunan Bengal kaplanına şu an Antalya Hayvanat Bahçesi’nde bakılıyor.

Aref Ghafouri’ye ise evde vahşi hayvan beslediği gerekçesiyle ‘4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet’ nedeniyle ‘5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet’ suçlamasıyla idari işlem yapılmıştı. (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.