Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım Muhammet Taha Şahin: Hedefim Milli Takım

Güneysu'nun Çamlıca köyünde ikamet eden Alzheimer hastası olan İlyas Kar dün en son köyde vatandaşlar tarafından görüldü. 4 çocuk babası olan Kar, dün saat 12.00 sıralarında evden çıktı. Köydeki cami yanına gittiği bilinen Kar, havanın kararmasına rağmen geri gelmedi. Ailesi önce köylüler ile birlikte Kar'ı aradı ancak sonuç alamadı. Bunun üzerine jandarmaya kayıp başvurusunda bulunuldu.

Bölgeye jandarma ile Rize Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'ne bağlı 16 kişilik ekip ve iki arama kurtarma köpeği gönderildi. Dün gece saatlerinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarına gece saat 02.00'da ara verildi. Arama kurtarma çalışmaları bu sabah erken saatlerde ikinci kez başlatıldı. Çalışmalara Kar'ın akrabaları ve köylülerde destek veriyor. Toplamda 50 kişilik ekip arazide iz sürerken, armalar çevre köylere kadar genişletildi. Jandarmaya ait iz köpeğinin de kullanıldığı arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar İlyas Kar'a ait bir ize rastlanamadı.

OĞLU: İNŞALLAH SAĞ SALİM BULURUZ
Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Çamlıca köyünde kaybolan İlyas Kar'ın oğlu Nihat Kar, babasını her yerde aradıklarını ancak henüz bir izine rastlamadıklarını söyledi.

Nihat Kar, 'Evden çıkar gün kararmadan dönerdi. Dün eve gelmeyince bizi telaş aldı. Her yere baktık aradık yok. Yolların yanında ki boş arazilere baktık ama hala bir iz yok. İnşallah babamı sağ salim buluruz' dedi.

Öte yandan camiden anons yapılarak, vatandaşların arama çalışmalarına destek vermesi istendi.

Editör: Haber Merkezi