ARDAHANLI ÇOCUKLAR DÜNYA İLE YARIŞACAKLAR

ARDAHANLI ÇOCUKLAR DÜNYA İLE YARIŞACAKLAR

Ardahan Eğitim Vakfı...

    Merkezi İstanbul Maltepe´de bulunan Ardahan Eğitim Vakfı´nın öncülük ettiği Merkez 23 Şubat İlkokulu bünyesinde oluşturulan robotik kodlama sınıfı öğrencileri İstanbul´da yapılan yarışmada birinci oldular.

     FOX TV´nin başarılı Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk´ün desteklediği Robotik Yazılım yarışması, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi´nde Ardahan´dan Nuri, Ayşe, Tuana ve Asım adlı öğrenciler katıldı.

ARDAHANLI ÇOCUKLARIN BAŞARISI GURURLANDIRDI

      Robotik Kodlama da Türkiye Birincisi olan Ardahanlı çocukların başarısı başta Ardahan olmak üzere tüm Türkiye´yi gururlandırdı.

   Robotik Kodlama dalında Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Salonu´nda 50 takımın yarıştığı müsabaka da Ardahan 23 Şubat İlkokul öğrencileri "ROBOTHAN" adını verdikleri projeleri ile Türkiye birincisi oldular.

     Robotik Kodlama da birinciliğin yanı sıra girişimcilik alanında da birincilik ödülünü Ardahanlı çocuklar aldı. AREV-Adahan Eğitim Vakfı´nın bu yıl Ardahan´da açtığı Robotik Kodlama Atölyesi öğrencileri Ardahan´dan İstanbul´a gelerek Samsung, Vodafone gibi devlerin, Türkiye?nin sayılı okulları arasında olan onlarca özel okulların, kolejlerin yarıştığı bir arenada 300 tam puan alarak birinci oldular.

    Bu başarı neticesinde Vodafone Türkiye Sponsorluğunda Çin´de yapılacak Dünya Robotik Kodlama yarışmasında Türkiye´yi temsil etme hakkını kazandılar. Kısa bir süre önce AREV Başkanı İlter Avşar öncülüğünde Ardahan Merkez 23 Şubat İlk/Ortaokulunda kurulan Robotik Kodlama Atölyesinde eğitim gören çocukların bu başarısında AREV Yönetimi ve Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk´ün çok büyük payı var.

    Gerçek anlamda STK olmanın çok önemli bir örneğini sergileyen AREV Başkanı İlter Avşar ve ekibi çocukların eğitiminde her türlü desteği sağlayarak kısa sürede çocukların içinde var olan cevheri ortaya çıkardılar ve bu başarının haklı gururunu yaşıyorlar.

AVŞAR, DÜNYA ŞAMPİYONLARIYLA YARIŞACAĞIZ

    Ardahan Eğitim Vakfı olarak büyük bir gurur yaşadıklarını açıklayan AREV Başkanı İlyter Avşar: TÜRKIYE genelinde toplamda 46 okul, özel okul ve Kolejlerden oluşan ve İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde 2 gün süren zorlu bilim yarışmasını Ardahan´ın çiçekleri, Tuana, Nuri, Ayşe ve Asım Kazandılar. Bununla da kalmayan ?Kodla Üret Ardahan´ ekibi Üstün Gelişim ödülünü de üzerine katıp Dünya Şampiyonasında Çin´de Türkiye´yi temsil edecekler? dedi.

AVŞAR, "ÇOCUKLARIMIZIN BAŞARILARI TESADÜFİ DEĞİLDİR"

    AREV- Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar;" Dün çok mutlu ve gururluyduk, Çünkü 1600 km yol kat edip İstanbul´a gelen, iki aylık bir kodlama dersi ile Türkiye birincisi olmak büyük bir gururdu. Düşünsenize, bütün sermayesi bol bütün özel okulları eliyorsunuz. Orda olmanızı çok isterdim, çünkü orada bulunan herkes kim bu ?Ardahanlı Robothan´ diyordu? Her kes Ardahan´ın standında idi, koridora girdiğimde, ?Ardahanlı çocuklar 300 puan en yüksek puanı aldılar´ diyorlardı. Bu heyecanı bizlere yaşatan o sevgili öğrencilerimiz, Asım Efe Gürel, Ayşenur Uslu, Nuri Katar, Hayriye Tuana Açıkyıldız´ı kutluyor gözlerinden bir kez daha öpüyorum. Öğretmenlerimize de şahsım ve vakfımız adına teşekkür ediyorum. Gece bile kaldıkları otelin balkonunda robot tasarlayan bir takım vardı. Başarılar tesadüf değildir. STK´larımızın kıymetli Başkanları, eğitim gönüllülerimiz, sevgili hemşerilerimiz bu vesile ile bizleri arayarak heyecanımıza ortak olan başta bu işin mimarı, bilgesi, heyecanımıza umut veren, mütevaziliği ile bizleri mahcup eden Ardahanlı ve yürekten memleket sevdalısı FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ağabeyimiz başta olmak üzere, Ardahan Milletvekilimiz Sayın Orhan Atalay´a, Sayın Gürsel Tekin´e, Müsteşarlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Valimize, ismini sayamadığımız Belediye Başkanlarıma, Meclis Üyelerine, dostlarımıza, arkadaşlarımıza Ardahan için büyük mücadele eden STK başkanlarına medyamıza şahsım ve vakfımız adına çok teşekkür ediyorum, saygı ve sevgilerimi iletiyorum" diyerek duyduğu gururu ve heyecanını paylaştı.

ŞENTÜRK, RÜZGARINIZ BOL OLSUN

    Ardahan 23 Şubat İlkokulu mezunu olan FOX TV´nin başarılı genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ise Türkiye geneli birincilik kazanan öğrencileri tebrik ederek her zaman katkı sunmaya devam edeceğini, Ardahan Eğitim Vakfı´nın başarılı çalışmalarından dolayı gururlu olduğunu belirterek, ?rüzgarınız bol olsun? dedi. 

VALİ BİLMEZ VE BAŞKAN KÖKSOY´DAN KUTLAMA MESAJI

    Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi´nde yapılan Robotik Yazılım yarışması birincilik derecesini kazanan 23 Şubat İlkokulu öğrencilerini tebrik ederek, AREV yetkililerine Ardahan´a kazandırdıkları birincilik nedeniyle büyük mutluluk yaşadıklarını aktardılar.