Arda transferi için çarpıcı sözler: "Fatih Terim'in sözleri ağırdır, bu işe..."

21.01.2020 - 14:41 | Son Güncellenme: 21.01.2020 - 14:46

Arda transferi için çarpıcı sözler: "Fatih Terim'in sözleri ağırdır, bu işe..."

Galatasaray’ın Eski İkinci Başkanı Semih Haznedaroğlu, sarı-kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Haznedaroğlu, Başkan Mustafa Cengiz’in mevcut ortamda Fatih Terim ile herhangi bir anlaşmazlık yaşamak istemeyeceğini ifade etti. Haznedaroğlu, Arda Turan transferi konusunda da dikkat çeken sözler söyledi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Semih Haznedaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Semih Haznedaroğlu: ”Şampiyonluk için daha iyi bir performans lazım”

Denizlispor maçını kazandık. Galip gelmek pozitif bir şey. Ama kendi evinde performansın daha yüksek olmalı. İkinci yarıdaki ilk maçtı. Transferler de gelecek. Yönetim ve teknik heyet şampiyon olmak istiyorsa daha iyi bir performans yakalamak zorunda.

Semih Haznedaroğlu: ”Ümidi kesmedim ama şampiyonluk kolay değil”

Galatasaray her zaman şampiyonluğu hedefler. Ligde şampiyonluk yarışında rakipler var ve 10 puan geridesiniz. Realist olursak şampiyonluk kolay değil. Önceki dönemde de geriden gelip şampiyonluklar aldık. Ümidimizi kesmiyoruz ama şampiyonluk için çok daha iyi olmak durumundayız.

Semih Haznedaroğlu: “Yeni transferlere zaman tanınmalı”

Saracchi’nin performansını beğendim. Ama Galatasaray biraz ağır oynuyor. Daha süratli olmak gerek. Şampiyonluk için iç saha maçları çok önemli. Onyekuru ve Jesse gibi oyuncular ne katacak, görmemiz lazım. Yeni transferlere zaman tanımak gerekiyor.

Semih Haznedaroğlu: ”Uzun vadede altyapılardan oyuncu yetiştirmek zorundayız”

Sadece Galatasaray değil, Türk futbolunun yeni Arda Turan’lar üretmesi gerekiyor. Milli Takım’da gurbetçi oyuncular ağırlıklı. Demek ki altyapıdan yeterince oyuncu üretemiyoruz. Bugün Almanya, Hollanda, Fransa altyapısı bize de aslında katkı veriyor. Tabi ki uzun vadede altyapıdan oyuncu yetiştirmek zorundayız.

Semih Haznedaroğlu: ”Fatih Terim’in sözü ağırdır, bu işe pozitif bakmak lazım”

Arda’nın takıma faydalı olup olmayacağına karar verecek olan kişidir Fatih Terim’dir. Fatih Terim, Arda Turan’ı istiyor. Terim’in sözü ağırlıklıdır. Fatih Terim istediğine ve Arda konusunda hesap verecek kişi Terim ise bu işe pozitif bakmak lazım. Tabi ki Arda’nın beklentileri ve bütçe konusu da önemli.

Semih Haznedaroğlu: “Mustafa Cengiz böyle bir ortamda Terim ile arasını bozmaz”

Mustafa Cengiz genel olarak kulübü iyi yönetiyor. İyi bir yönetici. Kalkıp da Fatih Terim ile ters düşmek istemez. Her ne kadar Galatasaray’ın geleceği açısından yatırımlarda geri kalsa da bu konuda akılcı davranıyor. Fatih Terim’i iyi biliyoruz. Çok kıymetli bir teknik adam. İdaresi zordur. Ben Mustafa Cengiz’in böyle bir ortamda problem oluşturacağını hiç sanmıyorum. O iş oraya gelmez.

Senin için hazırladığımız haberler