Görüş Bildir
Haberler
Araştırmalar Ortaya Çıkardı: Koronavirüs Salgını İtalya'da Ocak Ayında Başladı, Haftalarca Fark Edilmedi

Araştırmalar Ortaya Çıkardı: Koronavirüs Salgını İtalya'da Ocak Ayında Başladı, Haftalarca Fark Edilmedi

Batuhan
27.03.2020 - 09:41

Nature dergisinin internet sitesinde alıntılanan bir araştırmaya göre, koronavirüs İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinde Ocak ayı başından itibaren yayılmaya başladı ancak tespit edilemedi. Dünyada en fazla koronavirüs ölümünün kayıtlara geçtiği İtalya'da, ilk yerel vaka 20 Şubat'ta ortaya çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, Nature dergisinin çalışmasında İtalya’da 6 bine yakın vaka incelendi. Araştırmaya göre, Lombardiya’da tespit edildiğinde çoktan bölgedeki birçok kente yayılmıştı.

Nature dergisi için araştırmanın sonuçlarını yorumlayan İtalyan ISI Foundation Vakfı'ndan Michele Tizzoni de, bu araştırmada elde edilen bulguların özellikle salgının henüz çok yayılmadığı ülkeler için hayati önemde olduğunu söyledi. Tizzoni bu ülkelere, henüz virüsü yaygın olarak görmeseler de 'hazırlıklı olmaları' çağrısı yaptı.

"Fark edildiğinde çok geçti"

"Fark edildiğinde çok geçti"

İtalya'da koronavirüsten en ağır etkilenen bölge olan Lombardiya'nın Bölge Başkanı Attilio Fontana da bugün yaptığı açıklamada benzer şeyler söyledi. Fontana, virüsün bölgede 20 Şubat'ta 'bir numaralı hastanın' tespit edilmesinden muhtemelen bir ay kadar önce yayılmaya başladığını söyledi.

Bölge Başkanı Fontana, 'Bu nedenle virüs bu kadar yayılabildi ve fark edildiğinde artık çok geçti' dedi.

İlk kez Roma'da Çinli bir turistte görülmüştü

İlk kez Roma'da Çinli bir turistte görülmüştü

İtalya'da koronavirüs ilk kez Ocak sonunda Roma'da, Çinli bir turist çiftte görülmüştü. Ülkede Çin ile bağlantısı belirlenemeyen ilk vaka ise 20 Şubat'ta Lombardiya bölgesindeki Lodi kentinde ortaya çıkmıştı.

Ülkede ilk ölüm ise 21 Şubat'ta kayıtlara geçti. Dün itibariyle ülke genelindeki can kaybı sayısı 7 bin 500'ü geçti. Bu ölümlerin yaklaşık yüzde 60'ı ise Lombardiya bölgesinden.

6 aylık acil durum ilan edilmişti

6 aylık acil durum ilan edilmişti

İtalyan hükümeti, Çinli çiftte koronavirüs görülmesinin ardından Ocak ayı sonunda 6 aylığına acil durum ilan etmişti.

Ülke genelindeki karantina tedbirlerinin bitiş tarihi olarak 3 Nisan belirlense de bu tarihin uzatılması muhtemel görünüyor.

Ayrıca bakınız👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
18
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kyle-reese

Şu ana kadar ki bütün gelişim aşamalarında italyayla aynıyız hatta gün bazında vaka sayısında(resmi açıklanan!)daha da öndeyiz,farkındamısınız hala sokağa çı... Devamını Gör

Sıradan Biri

Sanki biz de durum farklı. Tek gerçek iktidar ve medyanın ortak gizlilik kararı. Her test yapıldığında tanı sayısı artıyor.

Birth of Venus

Arkadaşım 10 şubatta İstanbulda 5 gün boyunca yatak döşek hasta yatıp, geceleri ateşten uyuyamadı, doktor gripsin diyip grip ilacı veriyor ama şikayetleri ge... Devamını Gör