19-Nisan-2024 23:18:52

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
ARAP YATIRIMCILAR GEREDE’YE GELİYOR!

ARAP YATIRIMCILAR GEREDE’YE GELİYOR!

Led üretimi ile pimapenin ham maddesini üretmek üzere Türkiye’de yatırım yapmayı amaçlayan Suudi, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 85 kişilik grup, 3 ay içersinde Gerede’ye gelecek.

Bolu’da inşaat sektöründe çeşitli yatırımları bulunan Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir grup işadamı, led üretimi ve pimapen ham maddesi fabrikası kurmak için yer arayışına girdi. Arap yatırımcıların Bolu’da emlak danışmanlığını yapan hemşehrilerimiz Serkan Çakır ile İsmail Gürcan’ın Gerede OSB’ye bu yatırımı yapabilecekleri noktasında işadamlarına bilgi sunması sonrası Gerede, Arap işadamlarının radarına girdi.

Gelişen süreçte Arap yatırımcılara danışmanlık yapan Mısırlı 2 kişi ile yatırımcıların Bolu’daki emlak danışmanları Serkan Çakır ve İsmail Gürcan, Mısırlı danışmanların Gerede temaslarından önce Gerede Ticaret ve Sanayi Odası’nda Başkan Ersin Kaşka ile bir araya geldi. Burada bir değerlendirme yapan heyet, daha sonra GTSO Başkanı Kaşka ile beraber Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ile görüştü. Başkanın makamında Gerede OSB ve ilçenin ekonomik yapısıyla ilgili bilgi sunulan Mısırlı danışmanlar; Suudi, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden işadamlarının yatırım yapmayı planladıkları fabrikalar ile ilgili Allar’a bilgi sundular.

85 Arap işadamı Gerede’ye gelecek

Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerin ayrıntılarına Yenigün ulaştı. Arap işadamlarının Suudi Arabistan’da Led üretimi ile pimapenin ham maddesini üreten fabrikalarının olduğu öğrenildi. Bu fabrikaları aynı zamanda Türkiye’ye kurmak isteyen yatırımcıların yer arayışında olduğu ve 85 kişiden oluşan Arap işadamlarının önümüzdeki 3 ay içersinde temaslarda bulunmak üzere Gerede’ye geleceği öğrenildi. Gerçekleşecek ziyarette Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika arazilerini gezecek olan heyetin, burada nihai karara vararak anlaşma yapacakları öğrenildi.

Yapılan ilk görüşmede anlaşmanın ardından yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını belirten Başkan Allar, 85 Arap işadamının kazanılması halinde Gerede’nin çok büyük bir kazanım elde edeceğini belirtti. Arap işadamlarının Mısırlı danışmanlarına Gerede’nin yol ağı nedeniyle yatırımcılara sunduğu avantajları ile sunulacak destekler bu görüşmede aktarıldı ve Gerede OSB’deki boş bulunan parseller de harita ile ziyarette gösterildi.

Cevap bırakın