Arap Ordusu tehlikesi

Habertürk yazarı Murat Bardakçı yazdı: Seçim derdi ile burnumuzun dibindeki bu tehlikeli projeyi aman gözardı etmeyelim!

Arap Ordusu tehlikesi
Arap Ordusu tehlikesi
Amerikan Wall Street Journal gazetesinin haberinde, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Arap ülkelerinin askerlerinden oluşan bir kuvveti Suriye'ye getirmek istediğini öne sürmüştü.

Amerikan yetkililerine dayandırılan haberde, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın başta Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel'i arayarak konuyu teklif ettiği iddia edilmişti.

Pentagon'un yalanlamadığı iddiayı yazan Habertürk yazarı Murat Bardakçı, 'Suriye'de bir “Arap ordusu” teşkili fikri yeni değildir, böyle bir ordu daha önce de kurulmuş ama Suriye için felâketle neticelenmiş, üstelik Avrupalı müttefikleri de birbirine düşürmüş eski bir maceradır.' ifadesini kullandı.
 
'Seçim derdi ile burnumuzun dibindeki bu tehlikeli projeyi aman gözardı etmeyelim!' uyarısını yapan Bardakçı, 'Böyle bir silâhlı grubun DEAŞ'ı hedef alırken PKK'nın bölgede değişik isimler altında faaliyet gösteren uzantılarına destek olacağı da gün gibi ortada' diye ekledi.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız