Arap ile İsraillinin düğünü

İsrail’de Arap ve Müslüman bir aileden gelen Lucy Aharish ile Yahudi Tsahi Halevi’nin nikahı sanki mutlu sonla biten bir Romeo-Juliet hikayesi gibi.

Dünya
16 Ekim 2018 Salı

Her ne kadar evlilik İsrail resmi otoritesi tarafından tanınmasa da ülkenin liberal kesimi bu evliliğe gelecekte birlikte var olmanın bir ümidi olarak bakıyor.

Arap asıllı Lucy Aharish ünlü bir sunucu ve televizyon programcısı olarak zekası, kültürü ve birikimi ile güçlü bir  Arap-Müslüman imajı teşkil ediyor. Tsahi Halevi ise ünlü bir TV yıldızı. Halevi’nin başrolünü oynadığı ve Arap-İsrail çatışmasını konu alan ‘Fauda’ dizisi reyting rekorları kırıyor.

Yedioth Aharonot yazarı Daniel Friedman,  haberi verirken yaptığı yorumda, İsrail dini otoritesi tarafından kontrol ve tasdik edilen evlilik sözleşmesi sisteminin Yahudi olmayanlara karşı toleranssız olduğunu belirtmekten kaçınmadı.

Friedman ayrıca geçmişte bir şekilde yürümüş olan bu sistemin günümüzde işlemesinin pratik ve insancıl olmadığını ifade etti. Evlilik, Yahudi radikaller tarafından tepki ile karşılanırken liberal kesimden alkış aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün