Cemal Kaşıkçı soruşturması: Belgrad Ormanı'nda arama yapılıyor

Cemal Kaşıkçı soruşturmasında basına sızdırılan ayrıntıların ailenin üzüntüsünü artırdığı ve etik olmadığı eleştirileri üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'çok dikkatli ve başarılı bir şekilde inceleme' yürütüldüğünü söyledi. Başsavcılık da, uluslararası hukuka uyulduğu açıklamasında bulundu. Öte yandan soruşturma kapsamında arama çalışmaları Belgrad Ormanı'nda yoğunlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Gül, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin, "Bu süreci Türkiye çok dikkatli ve başarılı bir şekilde yönetiyor." dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Buna tırnak içerisinde '2 Ekim olayı' diyebiliriz. Bu sadece dünyanın takip ettiği mesele değil, bizim hukukumuzun da imtihanı" açıklaması yapmıştı.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Adalet Bakanı Gül, Kaşıkçı soruşturmasına dair açıklamalarına şöyle devam etti; "Uluslararası hukuka uygun bir şekilde hareket etmeli yargı makamları. Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılıyor. Soruşturmanın gizli olduğunu da hatırda tutmak gerekir. Siyaset cephesinde sürecin başından beri açık ve şefaf bir şekilde süreç izlendi. Önemli olan olayın aydınlatılması. Viyana Sözleşmesi'nden kaynaklı bazı hususlar var".

Soylu'dan Kaşıkçı açıklaması: Buna tırnak içerisinde '2 Ekim olayı' diyebilirizSoylu'dan Kaşıkçı açıklaması: Buna tırnak içerisinde '2 Ekim olayı' diyebiliriz

'SORUŞTURMA HUKUKA UYGUN DEVAM EDİYOR'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada "Soruşturma uluslararası hukuk ve sözleşme hükümlerine riayet edilerek tüm boyutlarıyla yürütülmektedir" denildi.

26 ARAÇ ÇIKMIŞ

Öte yandan Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, kamera kayıtlarında o gün konsolosluktan çıkan araçlardan bazıları sokaklarda tur atıp yine konsolosluğa döndüğü yer alıyor. Bu araçların kafa karıştırmak için tur attığını düşünen polis, o gün konsolosluktan çıkan 26 aracın tümünü incelemeye aldı. İddiaya göre, bir aracın Yalova'daki çiftliğe, bir aracın ise Belgrad Ormanları'na gittiği tespit edildi. Polis Kaşıkçı'nın cesedini bulmak için tüm bölgeyi arıyor. Araştırmalar Belgrad Ormanı'nda yoğunlaşırken, bölgede kazı çalışması yapılması bekleniyor.

(HABER MERKEZİ)