|

Arakan seferberliği

Arakanlı Müslümanların uzun yıllardır maruz kaldığı zulüme sessiz kalmayan Türkiye, özel sektör ve STK’ları ile tek vücut oldu. Kuveyt Türk, Kızılay aracılığıyla 1 milyon Tl’lik bağışta bulundu. Arakanlıların şu an sığındıkları yerde 24 bin geçici konut inşa edeceklerini söyleyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Birçok masraf kalemiyle 50 milyon dolarlık bir kaynak lazım. Bu çerçevede bağışların ve desteklerin devam etmesi gerekiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:34 - 23/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Özel sektör ve STK'lardan Arakan'a yardım kampanyası
Özel sektör ve STK'lardan Arakan'a yardım kampanyası

Myanmar’da zulme uğrayan ve yurtlarından göçe zorlanan Arakanlı Müslümanlara yardım elini uzatan Kuveyt Türk, bölgeye Türk Kızılayı aracılığıyla ilk etapta 1 milyon TL’lik bağışta bulundu. Arakanlı göçmenlerin barınma, gıda, temiz içme suyu ve ilaç ihtiyaçlarının giderilmesinde değerlendirilecek olan yardım çeki, dün İstanbul’da düzenlenen törenle teslim edildi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık “Arakanda insani yük çok büyük. Vatandaşlarımızın duyarlılığı çok önemli. Burada 24 bin geçici konut inşa edeceğiz. Bunun içinde 50 milyon dolar kaynak gerekiyor. Arakan’daki insani acı maalesef artarak sürüyor” dedi.

MÜSLÜMAN ÜLKELERLE YAKIN TEMAS

“Burada insani yük çok büyük. İhtiyaçların acil karşılanması gerekiyor” diyen Kınık, vatandaşlardan gelen duyarlılıktan ve desteklerden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Myanmar ile ilgili takip edecekleri yol haritası hakkında bilgi veren Kınık şunları kaydetti: “Önümüzdeki hafta Asya Pasifiğe yapacağımız bir ziyaretten sonra S.Arabistan, Katar ve Kuveyt ziyaretlerimiz olacak. Bu kaynakların bir kısmını da diğer Müslüman ülkelerden karşılanması noktasında temaslarımız var. Onlardan aldığımız sözler var. El birliği ile bu kaynakları bulmaya çalışacağız.”

‘UMUTLARI YENİDEN YEŞERTMEK İSTİYORUZ’

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ise, insanî yardım kampanyalarına destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek, “Attığımız bu ilk adımı, bugün itibarıyla hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz nezdinde Arakan’a insani yardım kampanyasına dönüştürüyoruz. Türk Kızılayı vasıtasıyla bölgeye ulaştıracağımız yardımların Arakanlı kardeşlerimizin umutlarını yeşertmesini temenni ediyoruz. Yaşanan bu zulmün en kısa sürede son bulmasını ve Arakanlı kardeşlerimizin huzura kavuşmasını diliyoruz” dedi.


DÜNYA DUYARSIZ KALDI! ERDOĞAN SAHİP ÇIKTI

Kerem Kınık, Arakan’da yaşanan bu zulme dünyanın sessiz kalıp, göz yummasına tepki gösterdi. “Bu acı insanlığın acısı. Dünyanın insani vicdani olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sadece Türkiye kaldı” diyen Kınık şu çağrıda bulundu: “ Bu insanların çok acil yardıma ihtiyacı var. Ancak buna karşın tüm dünyada bu konuda büyük bir duyarsızlık yaşanıyor. Arakan’da kanayan yarayı birlikte sararız. Bağış yapmak isteyenler Türk Kızılayı’nı web sayfasından ve 2868’e mesaj göndererek bağışta bulanabilirler” diye konuştu.


#Türkiye
#Arakan
#Kızılay
#​Kerem Kınık
7 yıl önce