Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Araç sayısı değil, Kapasite artmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yenişehirli minibüsçüler taleplerinin ilçede yanlış anlaşıldığını söyledi.

Araç sayısı değil, Kapasite artmalı

Yahşihan Yenişehir Minibüsçüler Kooperatif başkanı Harun Sarıyer ve Başkan yardımcısı Efendi Şimşek, taşımacılıkta yaşadıkları sıkıntılar hakkında açıklama yaptılar. Önceki gün gazetelerde yer alan haberlerin ilçede yanlış anlaşılmalara yol açtığını dile getiren Sarıyer ve Şimşek, araç sayısının artırılmasının değil, araçlardaki koltuk kapasitesinin artırılmasını istediklerini söylediler.

 

3,5 ay çalışmıyoruz

Yahşihan Yenişehir Minibüsçüler Kooperatifi başkanı Harun Sarıyer, önceki gün Ak Parti Milletvekillerinin ziyaretinde dile getirdikleri sıkıntı ve sorunların ilçede yanlış anlaşılmalara yol açtığını belirttiler. Gazetemize gelerek konu hakkında açıklamada bulanan Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Sarıyer ve Başkan yardımcısı Efendi Şimşek, minibüsçüler olarak Kırıkkale milletvekillerine araç sayısının artırılmasını değil, araçlardaki kapasitenin artırılması için düzenleme yapılması talebinde bulunduklarını ifade ettiler. Yenişehir’de minibüsçüler olarak 8,5 ay çalışıp 3,5 ay çalıştıklarını söyleyen Başkan Sarıyer, “zaten zor şartlar altında ayakta durmaya çalışıyoruz. Araç sayısının artırılması yeni sıkıntılara yol açacaktır.” Dedi.

 

Komisyondan izin istiyoruz

Taleplerini detaylandıran Başkan Sarıyer, “şu anda 13-14 kişilik koltuklara sahip minibüsler ile taşımacılık yapıyoruz. Sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluğa araçlarımızın koltuk sayısı yeterli gelmiyor. Bazen yolcu alamıyoruz. Vatandaşlar alınmadıkları için şikayet ediyor. Fazla yolcu aldığımız da ise ceza kesiliyor. Çözüm araçlarımızın koltuk sayısının yani kapasitesinin artırılmasıdır. Bunun için İl Trafik komisyonuna ettiğimiz müracaat ret edildi. Sayın Milletvekillerinden bizim talebimiz araçlarımızın kapasitelerinin artırılmasına izin verilmesi için destek istemekten ibarettir.” Dediler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu