26 Nisan 2024 Cuma

ARAÇ SAHİPLERİNE MUAYENE MÜJDESİ

ARAÇ SAHİPLERİNE MUAYENE MÜJDESİ

Isparta

LPG'li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araçmuayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak için MakinaMühendisleri Odasına veya Türk Standardları Enstitüsüne (TSE) başvurulmasıgerekmeyecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamayagöre, "Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte DeğişiklikYapılmasına Dair Yönetmelik" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarakyürürlüğe girdi. Buna göre, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) dönüşümü yapılanaraçlar için bürokratik işlemleri ortadan kaldıran ve araç sahiplerininmaliyetlerini azaltan düzenlemeler yapıldı.

 

EK ÜCRET ÖDENMEYECEK

Bu kapsamda LPG'li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlariçin araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak adınaMakine Mühendisleri Odasına veya TSE'ye başvurulmasına ve ek ücret ödenmesinegerek kalmayacak. Yakıt sistemi montaj belgesi dahil tüm işlemler, LPGdönüşümünü gerçekleştiren yetkili firmalarca yapılacak. LPG'li araçlarmuayenesi yapılmak üzere doğrudan araç muayene istasyonlarına gidecek.Düzenleme 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren zorunlu olacak.

 

Düzenleme kapsamında yeni üretilecek LPG tanklarınınüzerinde tankın kullanım ömrünün yazılması zorunlu olacak. Yönetmelik değişikliğiçerçevesinde münferit araç imalatı ve tadilatı yapan iş yerleri için TSE'denhizmet yeterlilik belgesi alınması şartı kaldırıldı. Ürettiği veya ithal ettiğiürünler için onay alan cam filmi imalat ve ithalatçıları ile bunlarlasözleşmesi bulunan firmalar doğrudan cam filmi montajı yapabilecek. Araçyetkili servisleri ile cam filmi imalat ve ithalatçılarından onaylı cam filmitemin edebilen firmalar da montaj yapabilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

dilaver

03 Temmuz 2017 Pazartesi 10:15

Arkadaşlar muayenedeki ücret kalkmadı 3-5 lira sağa sola para veriyorsunuz ya sızdırmazlık raporu falan onun ücreti kalktı, muayenede 200 lira giriyor yine.

eycan

25 Haziran 2017 Pazar 14:03

arkadaşlar benım tüp işli degıl ve muayeneye az kaldı bu habere gore ne yapmam gerekıyor

24 Haziran 2017 Cumartesi 19:32

2 ay oldu yaptıralı biz boşuna mı ödedik?

Yok cnm really??

24 Haziran 2017 Cumartesi 19:11

Lpg takılan araç tvturke gıttıkten snra, sen gerı kalan 30 tl yi kaldırsan nolur kaldırmasan nolur! Nıye tekrar tuve gıdılıo onu soyle sen!! Sankı matah !

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR