Doluda araçları zarar görenler, tamircilere akın etti

Denizli'de dün meydana gelen dolu yağışında araçları zarar görenler, oto tamircilere akın etti. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle hasar gören araçlar nedeniyle kaporta dükkanlarında yoğunluk oluştu. Kaporta ustası İbrahim Seyrek, dolu nedeniyle hasar gören bir aracın tamirinin yaklaşık 1 hafta sürdüğünü, maliyetinin ise 7-12 bin lira arasında değiştiğini söyledi.

Doluda araçları zarar görenler, tamircilere akın etti - Sayfa 1

Pamukkale ilçesinde dün sabah yağan ceviz büyüklüğündeki dolu, 100'ün üzerinde araçta hasara yol açtı. Araçların camlarında ve kaportalarında maddi hasar oluştu. 

Doluda araçları zarar görenler, tamircilere akın etti - Sayfa 2

Araçları yağışta hasar görenler, oto tamircilerin yolunu tuttu. Kentte bulunan sanayi sitelerindeki kaporta dükkanlarında yoğunluk meydana geldi. Araçların kaporta aksamlarında oluşan göçükler nedeniyle tamirci dükkanlarının önünde araç kuyrukları oluştu.

Doluda araçları zarar görenler, tamircilere akın etti - Sayfa 3

'DOLUNUN İRİLİĞİ YUMURTADAN DAHA BÜYÜKTÜ'

Üzerlik Mahallesi'nde yaşayanlardan Ramazan Özkurt, dolu yağışı nedeniyle aracının hasar gördüğünü söyledi. Daha önce bu kadar şiddetli dolu yağışı görmediğini ifade eden Özkurt, ''Yağan dolunun iriliği yumurtadan daha büyüktü. Yağışı görmemize rağmen cesaret edip, dışarı çıkamadık. Araçlarımızda büyük hasar oluştu. Kaporta kısmında göçük olmayan yer yok. 

Doluda araçları zarar görenler, tamircilere akın etti - Sayfa 4

Camları da kırıldı. Yaklaşık 5 bin lira hasar oluştu. Tamirciye götürüp, onarımını yaptıracağız'' dedi. Necdet Gök ise, evinin çatısı, tarım arazisi ve otomobilinin dolu nedeniyle büyük zarar gördüğünü kaydetti.