Belediye Başkanı Enver Aputkan; “Depremin ilk gününden itibaren her türlü yardım ile hali hazır beklemedeyiz. Devletimizin ilgili kurumlarından çağrı geldiği an harekete geçeceğiz.”

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan geçtiğimiz Cuma günü Elazığ’da meydana gelen depremden hemen sonra ilk gün gerekli gıda, battaniye, vb. gibi malzemeleri Serik olarak tedarik ederek hazırladıklarını ve ilgili kurumları aradıklarını ancak yetkililerin yardım için beklemede kalın dediklerini ifade etti.

Elazığ depremi sonrasında bir çok kurum ve kuruluş yardım çalışmaları başlatmışlardı. Biz de Serik Belediyesi’nin bu kapsamdaki çalışmaları ile ilgili olarak neler yaptığını Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’a sorduk. Belediye Başkanı Enver Aputkan konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi; “Serik Belediyesi olarak 24 Ocak Cuma günü Elazığ’da meydana gelen deprem sonrasında zaman kaybetmeden devletin ilgili kurumlarını arayarak yardım malzemeleri ve ekiplerinin hazır olduğunu bildirdik. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız (AFAD) ise bize beklememizi ve ihtiyaç hasıl olduğu zaman talimat vereceklerini bildirdi. Bizler de şu anda her türlü yardım ile hali hazır beklemedeyiz. Devletimizin ilgili kurumlarına çağrı geldiği an harekete geçeceğiz.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi