Anasayfa Haber Apple Watch 5 Modeli de OLED Ekran İle Piyasaya Sürülecek

Apple Watch 5 Modeli de OLED Ekran İle Piyasaya Sürülecek

Apple Watch 5 OLED

Yakın zaman içinde MicroLED ekrana geçmesi beklenen Apple, bu yıl da Apple Watch modellerini OLED ekran ile piyasaya sürecek.

Japan Display tarafından tedarik edilen OLED ekranları kullanacak Apple Watch 5 modelleri, ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo‘ya göre bu yılın ikinci yarısında satışa çıkacak.

Japan Display firması 2019 süresince Apple Watch ekranlarının yüzde 15’ini, 2021’de ise 70’lik kısmını üretecek. Kuo ayrıca Apple’ın iPhone’lar için OLED ekranları tedarik etme oranını kademeli olarak artıracağına ve tedarik zincirini çeşitlendirmek amacıyla, Çinli bir üretici olarak BOE‘ye ile temasa geçeceğini ön görüyor.

Apple Watch 5 modelleri, Eylül ayında düzenlenecek olan yeni iPhone etkinliğinde tanıtılacak. İlk modelden bu yana tüm Apple akıllı saat modelleri yeni iPhone’larla beraber tanıtıldı.

Yeni akıllı saatlerin seramik ve titanyum kasalar ile geleceği ve etkinliğin de 10 Eylül tarihinde yapılacağı yine sızan bilgiler arasıda. 2020’de çıkması beklenilen Apple Watch 6 modellerinde ise, ilk kez microLED ekranların kullanılması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Apple, Siri Kullananların Konuşmalarını mı Dinliyor?