Apple, iOS 13.3’ün 3. Geliştirici Betasını Yayınladı

20
4
4
1
1
Güncellemelerine hız kesmeden devam eden Apple, pek çok yenilik içeren iOS 13.3’ün 3. geliştirici betasını yayınladı. Güncelleme; Ekran Süresi'ne getirilen İletişim Sınırları özelliği gibi pek çok yenilik içeriyor.

Yaklaşık iki hafta önce iOS 13.3’ün ilk geliştirici betasını yayınlayan ve dün itibarıyla iOS 13.2.3’ün kararlı sürümünü halka açık bir şekilde yayınlayan Apple, bugün ise iOS 13.3 ve iPadOS 13.3 için 3. geliştirici betasını yayınladı. Son zamanlardaki güncellemelerine hız kesmeden devam eden şirket, bildiğiniz üzere iPadOS’u da iOS ile eş zamanlı olarak yayınlıyor.

Güncellemenin resmi notları henüz paylaşılmadı fakat içerisinde Apple’ın WWDC 2019 konferansında duyurduğu ve iOS 13 ile geleceğinin sözünü verdiği ‘Ekran Süresi’ özelliğinin geliştirmelerini içerdiği biliniyor. Bu güncelleme ile Ekran Süresi özelliğine eklenecek olan özellik ise ebeveynlerin, çocuklarının telefon kullanımı üzerindeki kontrolünü artıracak olan ‘İletişim Sınırları’ özelliği.

iOS 13.3 ile gelecek olan yenilikler:

iOS 13.3

İletişim Sınırları, ebeveynlerin hem çalışma süresi boyunca hem de Ekran Süresi sırasında çocuklarının kiminle iletişim kurabileceğini kontrol etmesine olanak tanıyor. Buna ek olarak özellik; FaceTime, Telefon, Mesajlar ve iCloud kişilerinin kontrolünü de içeriyor. Özellik, acil numaralara yapılan aramalara her zaman izin veriyor ancak İletişim Sınırları aktif hale getirildiğinde bazı numaralar ve kişiler kara listeye alınabiliyor.

Güncelleme ile gelecek bir diğer yenilik ise Safari’deki NFC, USB ve Lightning FIDO2 uyumlu güvenlik anahtarlarının desteklenmesi olacak. Bu, Lightning girişli YubiKey gibi fiziksel güvenlik anahtarlarının, yazılım tabanlı iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneklerinin yerine daha güvenli bir iki faktörlü kimlik doğrulaması ile kullanılabileceği anlamına geliyor.

Bu güncelleme, ‘Ayarlar’ uygulamasının ‘Genel’ kısmındaki ‘Klavyeler’ bölümünde, Animoji ve Memoji çıkartmalarının Emoji Klavyesi’nde bir seçenek olarak görüntülenmesini engelleyen yeni bir ayarı daha içeriyor. Bildiğiniz üzere önceden herhangi bir videoyu düzenlediğinizde video, orijinal video yerine kaydediliyordu. Bu güncellemeyle birlikte ise düzenlediğiniz bir videoyu artık ‘yeni klip’ şeklinde kaydedebileceksiniz.

Son olarak Apple iOS 13.3’de, Apple Watch uygulamasının simgesinde yer alan Digital Crown’un (ana ekran düğmesi) rengini siyahtan griye çevirmiş durumda. Güncellemenin kararlı sürümünün ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor ancak Apple’ın hızına bakacak olursak yakın bir tarihte geleceğini söyleyebiliriz. Yazımızı noktalamadan önce bir Apple geliştirici olmak için bu bağlantıyı kullanabileceğinizi ve ücretsiz bir şekilde kayıt olabileceğinizi de belirtelim.

Kaynak : https://beta.apple.com/sp/betaprogram/?utm_source=webtekno
20
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
20
4
4
1
1