Apple, Eylül Ayında Dijital Fotoğraf Baskı Hizmetlerine Son Verecek

8
4
3
3
2
Teknoloji her ne kadar birçok şeyi dijital haliyle saklamamızı sağlasa da birçoğumuz fiziksel fotoğraf albümlerinden vazgeçemiyoruz. Bu hizmeti kullanıcılarına daha önce sunan Apple, hizmeti durdurarak işi diğer firmalara devrediyor.

Apple, daha önce de duyurulduğu üzere Eylül ayının sonunda “Fotoğraf Baskı Uygulaması” için çalışmalarını durdurma kararı almıştı. Bu demek oluyor ki kullanıcıların albümlerinde, cihazlarında ve iPhoto üzerinde depolanan resimleri artık albüm vb. şekillerde sipariş edemeyecekler. Yapılan açıklamaya göre MacOs 10.13.6 sürümlerine kadar yer alan bu özellik şu an için kullanılabilirken, 30 Eylül 2018 tarihinden sonra artık çalışmayacak.

Apple tarafından yayınlanan duyuruya göre kullanıcıların, baskılı resimler alabilmek için App Store üzerinden üçüncü taraf yazılımlar edinmeleri gerekecek. Söz konusu olan bu uygulamalar doğrudan Fotoğraflar albümüyle bütünleşerek Apple’ın daha önce kullandığı sistemi ele alacaklar. Bu kararın neden alındığına dair yapılan herhangi bir açıklama yok ancak muhtemelen bu servisten elde edilen kazancın uğraşmaya değmeyecek kadar az olması ve şirketin bu işi diğer geliştiricilere bırakmak istemesi ana sebep olabilir.

Hatırlanacağı üzere Apple’ın baskı hizmeti en az ol yıldır faaliyette idi ve benzeri farklı uygulamalarda söz konusuydu. Google Fotoğraflar, Flickr ve diğerleri fiziksel fotoğraf albümleri konusunda oldukça kolay uygulama içi yollar sunuyorlar. Yani dijital fotoğrafları fiziksel nesnelere dönüştürmek için halen çok fazla alternatif bulunuyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/12/17564144/apple-photo-print-making-iphoto-order
8
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
8
4
3
3
2