Anasayfa Haber Apple, Çoklu Platform Uygulamalara Geçişi Başlatıyor

Apple, Çoklu Platform Uygulamalara Geçişi Başlatıyor

iOS 12 ile birlikte uygulamaların Mac platformunda da çalışabileceği söyleniyor.

Her ne kadar akıllı telefonlar artık bilgisayar kıvamına gelmiş olsa da, kullanım alışkanlıklarından ve gerekse donanım farklarından dolayı yazılımlar yine de farklı platformlar için ayrı ayrı geliştiriliyor. Microsoft, Windows 10 işletim sistemiyle bu durumu değiştirmeyi denedi. Fakat şirketin mobil işletim sisteminin ömrünü doldurması sebebiyle kullanıcılar bu tecrübeyi tam anlamıyla yaşayamadı. Ancak Xbox ve Windows, bu şekilde ortak uygulamalardan hala faydalanabiliyorlar.

Şimdi de Apple’ın benzer bir adım atmaya hazırlandığı söyleniyor. Mac işletim sisteminin uygulama mağazası, iOS cihazların uygulama mağazasından ayrı. Bir platform için geliştirilen yazılım diğer platformda kullanılamıyor, geliştiricinin tamamen ayrı bir uygulama yazması gerekiyor. Apple’ın iOS 12 planları arasında, uygulamaların her iki platformda da çalışmasını sağlayacak değişikliklerin yapılması olduğu tahmin ediliyor.

Elbette bunun için macOS işletim sisteminde de düzenlemeler yapılması gerekecek. Apple’ın Liberty kod adlı macOS 10.14 sürümüyle ilk adımı atacağı söyleniyor. Bahsi geçen çoklu platform uygulamalarına geçişten faydalanacak ilk uygulamanın “Home” olacağı tahmin ediliyor. Home, Apple’ın akıllı ev bileşenlerinin yönetimi için geliştirdiği bir uygulama.

Apple, geçtiğimiz haftalarda 2018’deki iOS güncelleme planlarında değişikliğe gitmişti. Bakalım şirket çoklu platform uygulamaları projesini başarıyla hayata geçirebilecek mi.