Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Apartlardan sonra Evler de boşalıyor

Apartlardan sonra Evler de boşalıyor

ISPARTA 29.03.2020 11:50:00 0
Apartlardan sonra 
Evler de boşalıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç okulların örgün eğitimden online eğitime geçtiğini açıkladıktan sonra üniversite öğrencileri 6 ay kira vermemek için evleri boşaltmaya başladı. 
 
Isparta’da öğrenim gören gerek Süleyman Demirel Üniversitesi gerekse Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri, eğitimlerine internet üzerinden devam edeceği bilgisini aldıktan sonra evlerini devretmeye başladı.
 
Konuyla ilgili açıklamanın hemen ardından ilk saatlerde iki kişinin evinin anahtarını teslim ettiğini söyleyen Emlakçı Mehmet Yılmaz; “Bu koronavirüs meselesinden biizim işlerimiz de etkilendi. Bugün iki öğrenci anahtar teslim etti” dedi. 
Öğrencilerin evlerini devretmesinin ev sahipleri ve emlakçılar üzerinde ne gibi etkileri i olur sorularına yanıt veren Emlakçı Yılmaz; “Bu süreçte hem ev sahipleri hem de öğrenciler mağdur olacak gibi görünüyor. Kalırsa öğrenci giderse ev sahibi mağdur olacak. Bunun için Devletimizin bir şeyler yapması gerekiyor. Oturmadığı halde kira vermek istememesi normal bu yüzden evi devredebilirler onun dışında sözleşme imzaladıkları için çıkıp gitmeleri mümkün olmayabilir. Öğrenci eninde sonunda dönecek ama mühim olan her iki tarafın da mağdur olmaması için uğraşmak” dedi. 
YÖK AÇIKLADI ÖĞRENCİLER
EVLERİ BOŞALTMAYA BAŞLADI
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç okulların örgün eğitimden online eğitime geçtiğini açıkladıktan sonra üniversite öğrencileri 6 ay kira vermemek için evleri boşaltmaya başladı. Bu süreçte ev fiyatlarında herhangi bir artış ya da azalış olur mu sorusuna ise Mehmet Yılmaz; “Ev kiralarında bir düşüş ya da yükseliş olur mu bilinmez ama ev sahipleri evlerin boş kalmaması için fiyatta pazarlığa gidebileceği ihtimali olabilir. Kira 700 ise 600’ verebilir, böyle bir çözüme gidebilir. Böyle bir ihtimal olabilir bunu ilerleyen günler gösterir” şeklinde konuştu.
 
 

Anahtar Kelimeler: boşalıyor sonraevler apartlardan
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °