Büyük Torbalı

Antik kentin tanıtımına vurgu

Dün sabah saatlerinde Metropolis Antik Kenti’nde Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve ilçe protokolünün de katılımıyla Turizm Haftası coşkuyla kutlandı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Antik kentin tanıtımına vurgu
877 Görüntüleme
19 Nisan 2018 - 10:09
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TÜM yurtta olduğu gibi Torbalı’da da her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “Turizm Haftası” kapsamında Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ilçe programı düzenlendi. Metropolis Antik Kenti’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaların neticesinde ören yeri statüsünü kazanmasının ardından bu imkanı fırsat bilen okul idarecileri, Turizm Haftası’nı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirerek, geleneksel hale getirilen Metropolis Antik Kenti’nde kutlayarak, önemli bir etkinliğe imza attı. Dün sabah saat 10.00’da gerçekleşen etkinliğe Torbalı İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Şeyhmus Özpolat ile İsmet Özkan, Metropolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek, SGK İlçe Müdürü Tuncel Dağdelen’in yanı sıra çok sayıda okul müdürü, öğrenci ve velileri katılım gösterdi.

SOSYAL PROJELERE TAM DESTEK

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla start alan Turizm Haftası kutlama programı, Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Sümer, İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Metropolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek’in konuşmalarıyla devam etti. Metropolis’in önemine ve tarihine yönelik yapılan açıklamaların ardından tanıtımının yapılması hususunda gereğinin yapılması için ortak paydada buluşuldu. Kutlama etkinliği, şiir, halk oyunlarıyla süren etkinlik, ikram ile sona erdi. Metropolis tarihinin çok eskilere dayandığını hatırlatan İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemli çalışmalara imza attığını bildirdi. Bu çerçevede Metropolis Antik Kenti’nin tanıtımı için tüm kurumlarla birlikte ortak hareket edileceği mesajını veren Kaymakam Otcu, bir takım sosyal sorumluluk projelerin Metropolis Antik Kenti’ni ana tema olarak kullanabileceğini vurguladı.

TANITIMA İHTİYACI VAR

Bu kapsamda Metropolis gibi çok eski tarihlere ışık tutan antik kenti ve haneleri bünyesinde barındıran Torbalı’nın, bu rekabette ve bu yarışta önde yer alabilmesi ve hak ettiği değeri elde edebilmesi için daha çok yatırıma ve tanıtıma ihtiyacı olduğunu aktaran Kaymakam Otcu, “Bizler Torbalı’yı, keşfedilmemiş bir hazine gibi görüyoruz. Var olan değerlerinin sadece dünyaya değil, ülkemiz için de tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu anlatıyoruz. Hatta Torbalılı olup Torbalı’da yaşayan çok önemli bir kitlenin bu değerleri görmemiş, fark etmemiş olduğunu görüyoruz. Herkesin Torbalı’nın tanıtımına, turizmine ve ekonomisine daha çok katkı sağlamak adına ilçemizin turizmdeki çıtasını yukarılara taşımak için gayret göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, İlçemizde turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.  Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web