DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 23 Mayıs 2017

Antibiyotik kullanırken dikkat!

55 yaşındayım. 2 aydır sertleşme sıkıntım başladı. Andropoz oldun diyip gülüyorlar.
Panik yok. Kontrol var. Bu yaşta andropoz beklenmez. Ancak hormonlarına baktırmalısın. 50 yaşın üzerindeki sertleşme sorunu olan erkeklerin yaklaşık üçte birinde hipogonadizm yani testosteron hormon eksikliği vardır. Tiroid yetmezliğinde, prolaktin hormon fazlalığında, tiroid hormon fazlalığında impotans yani sertleşememe oluşabilir. Şeker hastalarıda bu sıkıntıyla sık karşılaşır. FSH, LH, testosteron ve prolaktin ve şeker yükleme testi mutlaka yaptır.

7 aydan beri adet düzensizliğim var. Göğüslerimde ağrı var ve ara sıra süt geliyor. Kontrol ettim hamile değilim. Bu bir hastalık belirtisi olabilir mi?
Olabilir. Bu anlattıklarına göre sana en azından TSH, prolaktin testi yaptırmak gerekir. İhmal etme. Böyle bir durum gebe kalma ihtimalini azaltabilir.

Midemde ekşime var. Herkes reflü diyor? Reflü ne demek?
Reflünün kelime anlamı 'geriye kaçış' demektir. En sık rastlanan belirti ekşime, yanmadır. Bu belirtilerden herhangi birinin varlığında reflü hastalığı teşhisi konulabilir. Bu şikayetler gecede olabilir ve hastayı uykudan uyandırabilir. Doktor isteği ile ilaçlı yemek borusu mide filmi veya endoskopi gerekebilir.

Çocukluğumdan beri sık sık bademciklerim şişiyor. Ha bire antiyotik kullanıyorum. Bir zararı olabilir mi?
Olabilir. Öncelikle yanlış ve gereksiz antibiyotik kullanımı antibiyotik direnci dediğimiz duruma neden olur. Kullanılan antibiyotiğin tipine göre karaciğer veya böbrekler zayıfsa bardağı taşıran damla olabilir. Her boğaz ağrıdığında antibiyotik kullanmaktan vazgeçin.

Hocam utancımdan derdimi kimseye anlatamadım. 2 ay sonra nikahım var. Cinsel organım küçük. Şimdi ne olacak? Cinsel ilişkiden keyif alıp almamak ya da çocuk sahibi olup olmamak cinsel organ büyüklüğü ile ilgili değildir. Kadın cinsel organının derinliği 10 santimetre kadardır. Zaten ilişkiden haz aldığı bölgede yaklaşık ilk 3-4 santimetrelik bölgesidir. Yani uzunluk kısalık mevzusunu kafanda büyütme.