20 Ekim 2020 15:47
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ekim 2020 13:42

Antep'te silahlı saldırıya uğrayan Suriyeli genç işçi yaşamını yitirdi

Antep'in Nizip ilçesinde 20 Ekim günü başından vurulan 20 yaşındaki Suriyeli işçi genç Muhammed Al Halid yaşam mücadelesini kaybetti.

Arşiv fotoğraf: DHA

Paylaş

Antep'in Nizip ilçesinde Sanayi Sitesinde silahlı saldırıya uğrayan 20 yaşındaki Suriyeli işçi Muhammed Al Halid 2 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay 20 Ekim günü öğle saatlerinde yaşandı. AA'da yer alan habere göre Sanayi Sitesi içerisinde yerde hareketsiz yatan kişiyi fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Suriyeli işçi Halid'in başından silahla vurulduğunu tespit etti.

112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırılan genç 2 gündür yaşam mücadelesi veriyordu. Muhammed Al Halid, Nizip Devlet Hastanesinde bugün (22 Ekim) yaşamını yitirdi. Halid'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Evrensel'in yerel kaynaklardan edindiği bilgilere Muhammed Al HAlid, sanayi sitesinde işçi olarak çalışıyordu. Saldırının ardından 4 kişi  gözaltına alındı. Bu kişilerin Nizip'te ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu öğrenildi.

HDP: ARTIK YETER, DAHA KAÇ MÜLTECİNİN ÖLMESİ GEREK!

Son saldırının ardından HDP Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Eş Sözcüleri Gülsüm Ağaoğlu ve Veli Saçılık mülteci ölümlerine ilişkin açıklama yaptı.

Her gün yeni bir mülteci cinayeti yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, “Gün geçmiyor ki herhangi bir nedenle bir mültecinin hakkı gasp edilmesin, bir mülteci saldırıya uğramasın, yaralanmasın ya da öldürülmesin.

Göçmenlere yönelik bu ırkçı ve ayrımcı politikalara son verilmelidir. Mülteciler de yaşadıkları ülkelerin tüm haklarından eşit bir biçimde yararlanmalıdır.

Biz, failli biliyoruz. Fail, toplumda artarak çoğalan mülteci düşmanı devlet politikalarıdır. Bir kez daha soruyoruz: Mültecilere yönelik sürdürülen düşmanca politikalardan vazgeçmek için daha kaç mültecinin ölmesi gerek?

HDP Göçmen ve Mülteci komisyonu olarak, birlikte yaşamak isteğimizi ve ilticanın temel bir insan hakkı olduğunu belirtiyor, işlenen cinayetlerin takipçisi olacağımızı hatırlatıyoruz.” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suruç Aileleri’nin adalet nöbeti 63’üncü ayında

SONRAKİ HABER

Denizli'de bir kadın oğlunun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...