Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ten flaş Mete Kalkavan ve VAR açıklaması!

18.02.2019 - 22:30 | Son Güncellenme: 19.02.2019 - 01:30

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ten flaş Mete Kalkavan ve VAR açıklaması!

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, 1-0 biten Medipol Başakşehir maçı sonrası hakem Mete Kalkavan ve VAR hakemi Arda Kardeşler hakkında flaş açıklamalar yaptı. 

Öztürk'ün açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Maçın kahramanı Mete Kalkavan"

Başta beklentiler normal bir maç olması yönündeydi. iki taraf da pozisyonlara girmiş, Başakşehir değerlendirmiş. Bugünkü maçın kahramanı Mete Kalkava. Görevde bulunduğum zamandaki en fazla art niyetli maç bu maçtı.

"En tek taraflı ve kötü niyetli maç yönetimiydi..."

İkili kararlarda her zaman psikolojik baskı unsuru oluşturacak şekilde aleyhimize kararlar verildi. VAR'ın gelmesi güzel de oldu. Artık VAR'ın gücünün kullanıp kullanılmaması durumda. Tartışılan kararlarda git kullan. Arda, 'Benden çıktı' diyor. Robinho'nun arkadan müdahalesi var. Biz niyetini anlayamadık. Burada en tek taraflı ve kötü niyetli maç yönetimiydi.

Nazım'ın sarı kart gördüğü pozisyon hakkında...

Bir oyuncu, hakemin hatalı verdiği karara elini kaldıramayacak mı? Başakşehir’in oyuncusu Arda, ‘taç benden çıktı’ diyor. Buna rağmen sen kararı geri alamıyorsan, ya kendinle ilgili bir ego problemin var, ya bu sistemi kullanmıyorsun, ya da art niyetlisin. Burada bir ince doğrama işlemi yapıldı. Bir hakem tarafından benim başkanlık dönemimde yapılmış en temiz işlem oldu.

Rusya teknik direktöründen ilginç hakem tepkisi

Bir itiraz varsa, stadyum ayağa kalkıyorsa, kibarlık olarak bari git VAR’a. Millet ‘gerçekten gitti’ desin. Ama şu anda bütün bu stada gelen insanlarda hakemle bir art niyet döngüsü oluştu. Benim yanımda Rusya’nın teknik direktörü vardı, ‘Hakem ilginç’ dedi. Ben de ‘Evet baya ilginç’ dedim. Sağ olsun Mete Bey, çok temiz bir işlem yaptı. Ama şunu söylüyorum, Antalyaspor camiası da, ben de, buraya gelen taraftarı da Mete Kalkavan ismini ve bugünü unutmaz.

Kulüpler Birliği'nden talebim var. İmza atan kulüpler açıklama yapıyor. O zaman başta açıklama yapılmasın ya da Kulüpler Birliği olarak hakemlerle ilgili açıklama yapmayacağız diyelim. Herkes hakkını arasın, hak eden kazansın. Bizim de içimiz rahat etsin. Elinden geleni herkes yapsın ama bugün içime sinmedi. Mete Kalkavan ismi Antalyaspor camiası tarafından unutulmaz bugünden sonra

Senin için hazırladığımız haberler