Antalya'da hayat durdu

Türkiye’de 40 ilde görülen elektrik kesintisi Antalya’da da yaşandı. Turizmin başkenti Antalya’da elektrik kesintisi sonucu kent merkezindeki trafik sinyalizasyon lambalarının bazılarına enerji verilemedi. İşlek cadde ve kavşaklardaki lambalar enerjilerini güneş enerjisinden depoladıkları kaynaktan aldıkları için çalışmaya devam etti.

Antalya'da hayat durdu

Türkiye’de 40 ilde görülen elektrik kesintisi Antalya’da da yaşandı. Turizmin başkenti Antalya’da elektrik kesintisi sonucu kent merkezindeki trafik sinyalizasyon lambalarının bazılarına enerji verilemedi. İşlek cadde ve kavşaklardaki lambalar enerjilerini güneş enerjisinden depoladıkları kaynaktan aldıkları için çalışmaya devam etti.

01 Nisan 2015 Çarşamba 09:05
Antalya'da hayat durdu
Kentteki tramvay ve nostalji tramvayı seferleri yapılamadı.
 

Türkiye Elektrik İletişim Anonim Şirketi (TEİAŞ) sisteminde yaşanan arızadan dolayı Antalya’da da elektrikler saat 10.30'da kesildi. Turizmin başkenti Antalya’da elektrik kesintisi sonucu kent merkezindeki trafik sinyalizasyon lambalarının bazılarına enerji verilemedi. İşlek cadde ve kavşaklardaki lambalar enerjilerini güneş enerjisinden depoladıkları kaynaktan aldıkları için çalışmaya devam etti. Kentteki tramvay ve nostalji tramvayı seferleri yapılamadı. Tramvaydan inenler yürüyerek yollarına devam etti. Kamu kurum ve kuruluşlarında jeneratörlerin devreye girmesiyle herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı bildirildi. Doğalgaz evlere verilirken, kullanımda ise sıkıntı yaşandığı öğrenildi.  Merkez Kepez ilçesindeki elektrik santralinin sisteminin sıfırlanması sonucu, çekilemeyen fazla su dışarı verilmek zorunda kaldı. Kanalları dolduran fazla su nedeniyle Antalya Bulvarı Kepez varyantını su altında kaldı. Kanaldan şelale gibi çift yönlü yola dökülen su araç sürücülerine zor anlar yaşattı. İş makinesi kanalda genişletme yaptı. Tüm çalışmaya rağmen suyun yola çıkması engellenemedi. Sürücüler suyun bulunduğu alandan dikkatli şekilde geçti. Ormanlık alandan yola şelale şeklinde suların aktığı görüldü. Kanala fazla gelen su, dere yataklarına taştı. Hayvanat bahçesi yakınından geçen doğalgaz boru hattı suların aşındırması sonucu ortaya çıktı. Hayvanat bahçesine ulaşan yollardaki köprü ve masalar da su altında kaldı. Yollarda ise kayaların biriktiği görüldü. 
 
 
MUM IŞIĞINDA ÇALIŞTILAR
 
Elektrik kesintisi nedeniyle Antalya’daki esnaf da zor durumda kaldı. Bazı esnaf telefon ışığıyla, bazıları da mumlarla müşterilerin taleplerini yerine getirmeye çalıştı.
Elektrik kesintisi nedeniyle mum ışığında elindeki siparişleri yetiştirmeye çalışan gelinlik tasarımcısı Nurhan Tellioğlu, kötü bir sürprizle karşılaştıklarını söyledi. Tellioğlu, "Bizim için kötü bir sürpriz oldu. Mesai yapmamız gereken yerde daha zor duruma düştük. Makineler çalışmıyor. Ütü çalışmıyor. Hiçbir alet çalışmıyor. Mecburen el dikişiyle işlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Bu da bize zaman kaybı yaşatıyor. Mağduriyetimiz çok fazla. Bir şekilde bize haber verilebilirdi. Yetiştirmemiz gereken çok sayıda siparişimiz vardı. Hepsi birikti. Üstesinden nasıl geleceğiz bilmiyorum. Bütün ekip olarak çalışıyoruz ama çok zor durumdayız" diye konuştu.
 
"DAHA UZUN MESAİ YAPACAĞIZ"
Mağazada çalışan Yeliz Borucu ise, "Elektriklerin olmaması bizi kötü bir şekilde etkiledi. Bugün zaten mesai yapacaktık ama elektriklerin kesilmesinden dolayı daha uzun bir mesai yapacağız" dedi.
 
Son Güncelleme: 01.04.2015 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81