19 Ekim 2020 13:56
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ekim 2020 17:32

Antalya'da fırtına sonucu otobüs durağı üzerine devrilen 1 kişi yaşamını yitirdi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaşanan fırtına nedeniyle otobüs durağı üzerine devrilen 28 yaşındaki Gülseren Çiçek yaşamını yitirdi. Fırtına sonucu 5 kişi de yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, dolu ve fırtına yerleşim yerleri ve tarım alanlarında zarara yol açtı. Fırtına nedeniyle otobüs durağının üzerine devrilmesi sonucu demir profilin altında kalan 28 yaşındaki Gülseren Çiçek yaşamını yitirdi.

Kumluca- Finike kara yolunda otobüs durağında bekleyen Gülseren Çiçek, fırtınanın etkisiyle devrilen durağın altında kaldı. Üzerine devrilen demir profiller nedeniyle ağır yaralanan Gülseren Çiçek, kaldırıldığı Kumluca Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Finike- Kumluca arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce yol kenarına yapılan ve uçarak Gülseren Çiçek'in ölümüne neden olan otobüs durağının yapımında ihmal olduğu ortaya çıktı. Demir durağın ayaklarına beton dökülüp sağlamlaştırılması gerekirken, parke taşlarına vidalandığı ortaya çıktı.

Çiçek'in cenazesi yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Mardin'e gönderildi.

ANTALYA VALİLİĞİ: 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 5 KİŞİ YARALANDI

Antalya Valiliği, Kumluca ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, dolu ve fırtınaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "19.10.2020 tarihi öğle saatlerinde ilimizin batı ilçelerinde kuvvetli yağış (21-50 kg/m²) ile fırtına ve dolu başlamıştır. Kumluca ilçemizde yine kuvvetli yağış (22,2 kg/m²) dolu ve fırtına meydana gelmiştir. Söz konusu olay sonrası, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerimiz ivedi olarak harekete geçmiş ve 1 arama- kurtarma ekibi (4 kişi) ve 1 teknik ekip (3 kişi) olmak üzere toplam 7 kişi bölgeye gönderilmiştir" ifadelerine yer verildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlçe merkezindeki bir otobüs durağının oluşan fırtına nedeniyle yıkıldığı kaydedilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Durakta servis aracı bekleyen 28 yaşındaki bir kadın vatandaşımız (Gülseren ÇİÇEK), durağın üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybetmiştir. Fırtına nedeniyle 5 vatandaşımız ise hafif yaralanmıştır. Fırtına, Kum Mahallesi ve Kavakköy Mahallesi’nde bazı binaların çatılarında ve çatıda bulunan güneş enerji sistemlerinde hasara neden olmuştur. Kumluca Merkez Camii minaresinin tepesi yıkılmış, Kum Camii minaresi tamamen yıkılarak camii kubbesini delmiştir. İlçe merkezinde fırtına nedeniyle kırılan ağaçlar enerji nakil hatlarında hasara yol açmış, bazı yolların geçici olarak trafiğe kapatılmasına neden olmuştur. Ayrıca; Kumluca ilçemize bağlı Kavak, Beykonak, Hacıveliler, Göksu, Kum, Beşikçi, Hızırkahya, Karşıyaka, Mavikent, Salur ve Yeni mahallerinde; Finike ilçemize bağlı Yeşilyurt, Turunçova, Hasyurt, Tatlısu, Kum ve Sahilkent mahallelerinde cam seralarda cam kırılması dolayısıyla fiziksel zarar meydana gelmiş ve cam haricinde yeni dikim yapılmış sebze fidelerinde zarar meydana gelmiştir. Plastik örtü kaplı seralarda naylon atması gerçekleşmiş, fidelerde zarar görülmemiştir. Hasar tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması için çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir."

DOLU VE FIRTINA HASAR VERDİ

Kumluca'da saat 14.00 sıralarında şiddetli yağış, dolu ve fırtına etkili oldu. Elmalı yönünden gelen yağmur, dolu ve fırtına; Kavak, Hızırkahya, Göksu ve Kum mahallelerinde cam ve plastik seralarda zarara neden oldu. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, iş yerlerinde hasar meydana gelirken, Yeni Cami'nin minaresi yıkıldı, bazı evlerin çatıları uçtu, bazı araçlarda da zarar oluştu.

Antalya'nın Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Bir anda çok ciddi bir şekilde rüzgarla fırtına ile birlikte çok ağır bir şekilde dolu ile seralarımız zarar gördü. Doludan dolayı zarar gördü. Domateslerimiz yerle bir oldu. Camilerin minaresini uçurdu, çatıları uçurdu. Büyük, dev ağaçları söktü aldı. 10 dakikada bitti her şey" dedi.

Yağışa dışarıda yakalananlardan Erol Duran (62) da "Fırtına, yağmur dolu hepsi bir anda geldi. Beni 15 metre yuvarladı. 15 metre sürükledi. Bir yerim kalmadı. Ondan sonra patladı gitti, hiçbir şey kalmadı. Burası 20 dönüm. Bir tane demiri kalmadı" diye konuştu.

İKİ CAMİNİN MİNARESİ UÇTU

Kumluca'nın merkez mahallesindeki Yeni Mahalle Camii'nin 1963 yılında yapılan minaresinin üst kısmı, şiddetli fırtına sonrası uçtu. Öğle namazının ardından meydana gelen olayın, cemaatin camiyi ve bahçesini boşaltmasının hemen ardından yaşanması can kaybını önledi. Yeni Mahalle Camisi müezzini Taner Temeltaş, "Hava bir anda karardı, akşam saati gibi oldu. Cemaat dağıldıktan sonra dolu başladı. Hocamız aracı ağacın altından çekmeye gitti. Aracı çektik cemaat dağıldı, bir iki dakika içinde minare gürültüyle beraber ağacın üzerine çöktü. 25 yıl önce de yıldırım nedeniyle böyle bir sıkıntı olmuştu. Rabbim beterinden korusun. Çocuklar da buradaydı daha da kötüsü olabilirdi. Fazla zayiatımız yok" diye konuştu.

Kum Mahallesi'ndeki Kaba Armut Camisi'nin minaresi de caminin üzerine yıkıldı. Öğle namazı sonrası yaşanan felaket sonrası caminin boş olması, olası can kaybını önledi.

YAĞIŞ KAŞ'I DA VURDU

Kumluca'nın yanı sıra şiddetli yağış, dolu ve fırtına, Kaş ilçesinde de etkili oldu. Öğle saatlerinde başlayan ve 15 dakika süren yağış sırasında fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Sokaklarda su birikintileri oluşurken, bazı noktalarda meyve ağaçları da zarar gördü. Özellikle hasadı beklenen nar ve üzümlerde büyük zarar meydana geldiği belirtildi. Bölgedeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 

FİNİKE'DE TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ

Yağışın etkili olduğu Finike ilçesinde de bazı noktalarda hasar meydana geldi. Öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış, dolu ve fırtına nedeniyle Hasyurt, Turunçova, Sahilkent ve Yeşilyurt mahallelerinde ilk belirlemelere göre, cam ve plastik seralar zarar gördü. Sahilkent Mahallesi'nde ağaç devrilirken, toptancı halinde de sebze kasaları yollara savruldu. Fırtınada bazı evlerin de çatıları hasar gördü. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin İdlib ve Hama kırsalındaki gözlem noktalarından çekileceği iddia edildi

SONRAKİ HABER

Kilisede Trump şovu: Tanrı bana "Başkanınızın 2. kez kazanmasını sağlayacağım" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...