Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook iflas etti. İflası Türkiye’ye ayak bastıklarında öğrenen tatilciler, paket tur olarak seyahat ettikleri Antalya’da otellere yönlendirilmek için uzun süre kuyrukta bekledi.



Dünyaca ünlü seyahat acentesi ve hava yolu şirketi Thomas Cook, 2.1 milyar dolarlık borcunu yönetemeyince resmen battı. Şirket tasfiye sürecine girmek için resmi başvuruda bulundu.



Thomas Cook her yıl Türkiye’ye binlerce turist getiriyordu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre halihazırda Türkiye genelinde 43 bine yakın İngiliz turist mevcut. Bu iflasın turizmi olumsuz yönde etkilememesi için Antalya Valiliğince kriz merkezi oluşturuldu.


HAVALİMANINDA İZDİHAM


Diğer yandan Antalya Havalimanı Dış Hatlar 2 Terminali’nde de hareketli saatler yaşanıyor. Yurt dışından Antalya’ya söz konusu seyahat şirketine ait uçakla gelen tatilciler, firmaya ait yazıhane önünde uzun kuyruklar oluşturdu.



Firma yetkililerinin, tatil için gelen yolcuları otellere yönlendirdiği belirtildi. Tatil için geldikleri Antalya’da saatlerdir bavullarıyla bekleyen yolculardan bazılarının yorularak yerlere oturduğu gözlendi. Alman bir yolcu, hiçbir şeyin yolunda gitmediğini insanların saatlerdir beklediğini ifade etti. "Tekrar evine dönmek istiyorsun ama hangi parayla" diyerek mağduriyetini dile getirdi.

Yurt dışına çıkış yapacak yolcuların ise İngiltere'den gönderilen farklı uçaklarla mağduriyetlerinin giderilmeye çalışıldığı öğrenildi.

[old_news_related_template title="Thomas Cook'un iflası turizmi nasıl etkiler?" desc="Türkiye'ye en çok turist getiren turizm acentelerinden biri olan İngiliz Thomas Cook iflas etti. Söz konusu gelişmenin turizmi olumsuz etkilemesine kesin gözüyle bakılıyor. Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, şirketin boşluğunun zor dolacağını ve söz konusu etkilerin 5-6 yıl sürebileceğini belirtti. Bülbüloğlu, 'Kuşadası'ndan Alanya'ya kadar yıkıcı etkileri olacağını düşünüyorum' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/23/iecrop/shutterstock_1078189274_16_9_1569229267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/thomas-cookun-iflasi-turizmi-nasil-etkiler-5348251/"]

[old_news_related_template title="Thomas Cook'un ortağı: Bu kadar kötü yönetildiğini bilmiyordum" desc="Thomas Cook'un en büyük ikinci ortağı Neşet Koçkar şirketin iflasının ardından konuştu. Koçkar, '’Ben Thomas Cook’un kötü yönetildiğini biliyordum ama bu kadar kötü yönetildiğini bilmiyordum. Arka arkaya bu kadar hata yapılmaz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/23/iecrop/451175-1_16_9_1569241887.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/thomas-cookun-ortagi-bu-kadar-kotu-yonetildigini-bilmiyordum-5349263/"]