TANITIMIN İDEOLOJİSİ OLMAZ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, dün kalabalık bir heyetle Ankara'ya giderek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret etti.

TANITIMIN İDEOLOJİSİ OLMAZ

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, dün kalabalık bir heyetle Ankara'ya giderek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu makamında ziyaret etti.

29 Kasım 2014 Cumartesi 01:55
TANITIMIN İDEOLOJİSİ OLMAZ
Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'da yaşanan krizin turizmi de etkileyebileceğini söyledi. Alanya'nın tanıtım konusunda yaşanan tartışmalara ise nokta koyan Bakan Çavuşoğlu, " Tanıtımın ideolojisi olmaz, el ele verip tanıtımın siyasetini yapalım " dedi.

DEV KADRO BAŞKENT'TE
 
Gazipaşa Alanya Havalimanı'ndan hareket eden uçak ile akşam saatlerinde Ankara'ya giderek Bakan Çavuşoğlu'na hem 'Hayırlı olsun' diyen hem de Alanya'nın sorunlarını içeren bir dosya sunan Şahin'e, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Rıza Yanık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Sanayici İşadamlar Derneği (ALSİAD) Başkanı Kadir Turhan, Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (ALKOD) Başkanı Ömer Göker, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, AKP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Bilal Sözen, ALTSO Kadın Meclisi Başkanı Fatma Taşpınar, ALBİMO Alanyaspor As Başkanı Bilal Gömeç, Alanya Dövizciler Birliği (ALDÖBİR) Başkanı Ahmet Dayanç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak gibi isimler de eşlik etti.
 
 
BAKAN'IN  DUYGU DOLU ANLARI
Bakan Çavuşoğlu'na çeşitli hediyeler veren Alanya heyetinin ziyareti Bakan Çavuşoğlu'nu oldukça duygulandırdı. Burada konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, Alanya ve Antalya'nın kendisi için önemine vurgu yaptı. G-20 Liderler Zirvesi'nin 2015 yılında Antalya'da yapılacağına dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, bunun büyük bir tanıtım fırsatı olduğunu söyledi. "Zoru başardık" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Bu zirve turizm için iyi bir tanıtım referansı olacak. Alanya ve Antalya'nın her zaman hizmetindeyim.Şu an yurtiçi ve yurtdışı programlar nedeniyle oldukça yoğunum ama fırsat buldukça hemşerilerimle bir arada oluyorum" dedi.
 
 
OBAMA İLE GOLF OYNAYACAKLAR
ABD Başkanı Barack Obama ile sözleştiklerini de ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Sayın Obama ile Antalya Belek'te golf oynayacağız. Ayrıca bugün katolik dünyasının en önemli ismi olan Papa, Türkiye'deydi. Kendisiyle görüşmelerimiz oldu. Bunların hepsi birer tanıtımdır" diye konuştu.
 
TANITIMIN SİYASETİNİ YAPALIM
Alanya Turizm Tanıtım Vakfı (ALTAV) konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Tartışma güzel ama bunu siyasi malzeme yapmaya çalışıyorlar. Biz tanıtımın siyasetini yapalım. İsteyin, tanıtımda size destek verelim. Tanıtımı etkin hale getirelim. Oturalım, konuşalım, yeni bir strateji geliştirelim. Antalya'nın uçuş sayısı artacak. Buna paralel olarak Alanya-Gazipaşa Havalimanı'nınki de artacak. Bizim bölgede iki havalimanımız var. Tanıtımda artık yeni şeyler yapma ve söyleme zamanı geldi. Eski alışkanlıkları unutalım" dedi.
 
 
ALANYA İL OLMAYI HAK EDİYOR
Eğitimin önemine de vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, "Antalya Üniversitesi kuruluyor, ATSO Üniversitesi kuralım. Alanya'ya da bir devlet üniversitesi kurmak için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. EXPO 2016 ile ilgili dünya genelindeki tüm büyükelçiliklere kaıtlım sağlamaları için talimat verdiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Pek çok önemli ülke katılacak. EXPO için gece gündüz çalışıyoruz. Bu, Antalya için büyük bir fırsat. 10 yıldır Alanya için ne yaptıysak bundan sonra da yaparız. Alanya'da dinamik bir medya yapılanması var. Sivil toplum kuruluşları canlı. Bunun farkındayız. Gazipaşa-Alanya Havalimanı pistini uzatıyoruz. Artık her türlü uçak rahat iniş kalkış yapabilecek" dedi. Alanya'nın İl olma konusuna da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Bu benim tek başıma alabileceğim bir karar değil. Alanya'nın İl olmayı hak ettiği bir gerçek" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 29.11.2014 02:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81