'Son başvuru 31 Ekim'de'

Tespit çalışmaları aralıksız sürüyor Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından daha iyi üretim planlaması yapılabilmesi için hazırlanan TÜKAS çalışmaları Alanya’da sürüyor.

'Son başvuru 31 Ekim'de'

Tespit çalışmaları aralıksız sürüyor Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından daha iyi üretim planlaması yapılabilmesi için hazırlanan TÜKAS çalışmaları Alanya’da sürüyor.

30 Ekim 2014 Perşembe 09:29
'Son başvuru 31 Ekim'de'
Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmaları kapsamında arazi tespitleri ve tarım sayımı çalışmaları devam ediyor. TÜKAS çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler veren Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, "Alanya'da tarım sayımı ve arazi tespit çalışmaları sürüyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı arasında, Tarım Bilgi Sistemi kullanılarak, genel tarım sayımının yapılması ve kayıt sistemini sürdürülebilirliğinin sağlanmasına ilişkin 2013 yılında imzalanan protokole istinaden, 2014 yılı genel tarım sayımı çalışmaları devam ediyor" dedi. 
 
'ÜLKENİN TARIMSAL DEĞERLERİ KAYIT ALTINA ALINIYOR'
TÜKAS ile ülkenin bütün tarımsal değerlerinin kayıt altına alınmasının hedeflendiğini belirten Rüzgar, "Bu kapsamda müdürlüğümüze 22 adet tablet bilgisayar tahsis edildi. Tablet bilgisayarlarda Alanya'nın kadastro verileri, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) verileri ve arazilerin uydu görüntüleri entegre halde çalışıyor. Bu sayede arazide personelimizce yapılan tespitlerde Alanya'nın ürün deseni ve tarımsal varlığı belirlenip kayıt altına alınıyor. TÜKAS ile tarımsal üretim, hayvan varlığı ve alet-ekipmanlarla ilgili bütün veriler, tek çatı altında, eksiksiz ve detaylı olarak toplanmış olacak. Ayrıca bakanlığımızca daha önce kayıt altına alınmayan tarımsal varlıklar da bu sistemle kayıt altına alınmış olacak. Tarımsal işletmelerden elde edilen kayıtlar 2014 yılı genel tarım sayımı için esas teşkil edecek. Tarım Bilgi Sistemi ile toprağın kayıt altına alınması, üretimin gözlenebilir olması, doğru yatırım ve stratejilerin belirlenmesi, doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilirliği gibi katkıların sağlanması hedefleniyor. Bu nedenle kayıt yaptıracak olan vatandaşlarımızın en son 31 Ekim 2014 tarihine kadar müdürlüğümüze gelerek kayıtlarını yaptırabilirler" dedi. 
 
Son Güncelleme: 30.10.2014 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81