Rüzgar, esnafı bilgilendirdi

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Otel-Restaurant-Cafe-Bar işletmelerine yönelik olarak Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenledi. ALTSO'da gerçekleşen toplantıya çok sayıda esnaf katıldı.

Rüzgar, esnafı bilgilendirdi

Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Otel-Restaurant-Cafe-Bar işletmelerine yönelik olarak Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenledi. ALTSO'da gerçekleşen toplantıya çok sayıda esnaf katıldı.

17 Nisan 2014 Perşembe 23:33
Rüzgar, esnafı bilgilendirdi
Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonunda Otel-Restaurant-Cafe-Bar işletmelerine yönelik olarak Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenledi. ALTSO toplantı salonunda düzenlenen eğitim toplantısına katılımın oldukça yoğun olduğu gözlendi. Alanya İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, "Aslında kendi denetimizi kendiniz yapmalısınız. İşletmelerin oto kontrolü yapması lazım. İnşallah ilerleyen zamanda böyle bir sistem oluşturulacak. Biz denetimler yaparak turiste daha iyi hizmet verip iyi ağırlamaya teşvik ediyoruz. Çünkü kötü olan herşey Alanya ismine kötü irtiba bırakıyor. Bunun için kendi işletmelerinizde oto kontrolü kendiniz yapın. Biz gelelim sizin yapmış olduğunuz kontrolleri denetleyelim. Normalde böyle olması lazım. Ben bu sisteme geçebileceğimizi düşünüyorum. Biz gıda denetimlerimizde gıdanın üretimi, işlenmesi veya dağıtımının bir aşamasında kontrol altında ki tüm faaliyetlerden sorumluluk esasını getirildiği sorunu ortaya çıkmadan engelleme, tespit edilmesi halinde kaynağının bulunması ve ortadan kaldırılması yaklaşımıyla yapıyoruz" dedi. 
 
'İŞLETME KAYIT BELGESİ ZORUNLU'
Rüzgar, "Biz belirli aralıklarla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Denetim esnasında iş yerlerinizde bulundurmanız gereken bazı zorunlu belgeler var. Bunlar işletme kayıt belgesi, işyeri açma ve çalışma ruhsatı, oda üye belgesi ve vergi levhası. Bunlardan işletme kayıt belgesini özellikle soruyoruz. Çünkü bu belgeyi bu yılsonuna kadar kesinlikle almanız lazım. İşletme kayıt belgesi olmayan işletmelerde üretim yerlerine 2 bin 660 TL,  perakende satış yapan iş yerlerine de 1.329 TL idari para cezası uygulaması yapılacak. Ayrıca iş yerlerinizde kullandığınız tüm gıda maddeleri ile bunlarla temas eden madde ve malzemeler Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından onay ve kayıtlı olmalıdır. Onay işlemine tabi gıda işletmelerinde üretilen veya ambalajlanan gıdalar için Hayvansal Gıdalar için özel hijyen yönetmeliğinde yer alan tanımlama işaretleri kullanılır" dedi. 
'SAĞLIKLI GIDALARI TERCİH EDİN'
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak amaçlarının, eğitim ve bilinçlilik düzeylerini yükseltmek, gıda güvenliği konusunda ki bilgi ve deneyimlerini arttırmak olduğunu belirten Rüzgar, "Bilindiği üzere besinler değerini kaybetmemiş fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan tüketime uygun bozulmamış, içinde sağlığa maddeler bulundurmayan gıda, güvenilir gıda olarak kabul edilir. Sağlıklı ürün üretiminin üç adımı vardır. Bunlar ürün hijyeni, personel hijyeni, işletme ve ekipman hijyenidir. Bize neye göre denetim yapıyorsunuz diye sorabilirsiniz. Biz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak risk esaslı denetim, HACCP denetimi, numuneye dayalı denetim, GGBS( Gıda Güvenlik Bilgi Sistemi), olumsuzluklarda ceza ve deşifre, Alo GIDA 174 yoluyla denetim yapıyoruz" dedi. 
Mert Kulaç
 
Son Güncelleme: 17.04.2014 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81