'Pis koku bitecek'

Koordinatör Hüseyin Güney’in bir haftalık tatile çıkmasının ardından Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ yaptığı açıklamada Mahmutlar Arıtması’ndan yayılan pis kokunun giderilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

'Pis koku bitecek'

Koordinatör Hüseyin Güney’in bir haftalık tatile çıkmasının ardından Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ yaptığı açıklamada Mahmutlar Arıtması’ndan yayılan pis kokunun giderilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

02 Eylül 2014 Salı 09:55
'Pis koku bitecek'
Son zamanlarda kötü koku ile gündeme gelen ve tepkilere neden olan Mahmutlar Arıtması ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ açıklama yaptı. Arıtmayla ilgili şikâyetlerin başladığı günden itibaren, Antalya Büyükşehir Belediyesi Arıtma ve Kanalizasyon ekiplerinin gerekli incelemeleri yaptığını belirten Uludağ, bu inceleme neticesinde sanayideki hidroklorik asit çıkışının mühürlendiğini söyledi.
KİMYASAL ATIKLAR BAKTERİLERİ ÖLDÜRDÜ
Uludağ, "Arıtmaya giren sisteme PH ölçer takılarak saat saat değerler ölçülmeye başlandı. PH ölçer ilk takılınca 5 idi. Normali 7-8 olması lazım, şuan düşürülüyor. Çevre beldelerden kanalizasyona bağlanılmamış fosseptiklerden çekilen anaerop tip çamurların özellikle sanayiden gelen kimyasal maddelerin, zeytinyağı fabrikalarından alınan çamurların arıtmaya dökülmesi sonucu bakterilerin ölmesine sebep olunmuştur. Kanalizasyon kolektörlerinden kaynaklanan kokular var" dedi.
YAPILAN İŞLEMLERİ ANLATTI
Bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan işlemler hakkında da bilgi veren Uludağ, "Kapakların altına koku giderici ünitesi takılıyor. Tesis girişine PH ölçer takılarak saat saat arıtmaya giren suyun PH dengesi takip ediliyor. Tesis girişine PH dengeleyerek nötralizasyon sistemi takıldı. Mevcut tesis çamuruna demir klorür maddesi 1000/1 verildi. Beklemiş ve çürümüş yoğunlaştırıcı havuzu klor ile anaerop bakteri öldürülerek boşaltıldı. Beklemiş çökeltim havuzu klor ve kostik ile anaerop bakteriler öldürülerek koku azaltıldı. Beklemiş aktif çamur havuzu klor ve kostik ile anaerop bakteriler öldürülerek koku azaltıldı. Yedekte olan aktif çamur havuzu hava hattı arızası giderilerek su alınıp yeni bakteri üretimine başlandı. Tüm havuzlara aşı bakterisi diğer arıtmalardan getirilmeye devam ediliyor" diye konuştu.
30 GÜNE İHTİYAÇ VAR
Tesislerdeki havuzların büyük olmasından dolayı sistemin bozulması halinde geri döndürmek için en az 25-30 gün zamana ihtiyaç olduğunu söyleyen Uludağ, "Kokunun giderilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kokuyu artıran etkenlerden biri olan kolektör hattı tazyikli su ile temizleniyor" dedi.
 
Son Güncelleme: 02.09.2014 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81