Karar halkı sevindirdi

2011 yılında Alanya'da eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde ihalesi yapılarak kullanılmaya başlayan Mypetler Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından önümüzdeki yıldan itibaren kaldırılıyor. Kullanılmaya başlandığı günden itibaren birçok sıkıntılara ve rahatsızlıklara yol açan Mypetlerden turistler kadar Alanya esnafı da şikâyetçiydi. Esnaflar Mypetler yüzünden turistten rahat alışveriş yapamamasından şikâyetçi olurken vatandaşlar ise kaldırımlarda gönül rahatlığıyla yürüyememekten şikâyetçi olmuşlardı.

Karar halkı sevindirdi

2011 yılında Alanya'da eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde ihalesi yapılarak kullanılmaya başlayan Mypetler Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından önümüzdeki yıldan itibaren kaldırılıyor. Kullanılmaya başlandığı günden itibaren birçok sıkıntılara ve rahatsızlıklara yol açan Mypetlerden turistler kadar Alanya esnafı da şikâyetçiydi. Esnaflar Mypetler yüzünden turistten rahat alışveriş yapamamasından şikâyetçi olurken vatandaşlar ise kaldırımlarda gönül rahatlığıyla yürüyememekten şikâyetçi olmuşlardı.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 23:22
Karar halkı sevindirdi
 Başkan Yücel'in önümüzdeki yıldan itibaren Mypetlerin kaldırılması kararının ardından turizmciler de Başkan Yücel'in aldığı bu kararın son derece doğru olduğunu söylediler. 
ŞOFÖRLER ODASI’NDAN TEŞEKKÜR
Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya: Biz Şoförler Odası olarak Mypet konusunda Başkan Adem Murat Yücel ile birçok kez gidip görüşmüştük. Kendisi de sağ olsun bizlerin de fikir ve düşüncelerini alarak Mypetleri önümüzdeki yıldan itibaren kaldırma kararı aldı. Ben Alanya Şoförler Odası Başkanı olarak kendi adıma ve oda üyelerim adına Başkanımız Adem Murat Yücel'e tekrar teşekkür ediyorum.
 
GÜVENLİK AÇISINDAN ÇOK DOĞRU 
ALTİD Başkanı Burhan Sili: Başkan Adem Murat Yücel'in almış olduğu bu karar özellikle güvenlik açısından çok doğru alınmış bir karar. Çünkü Alanya'da Mypetler kontrolsüz bir şekilde kiralanıyordu ve çeşitli denetimler yapılmıyordu. Örneğin motosikletlerde kask ve ehliyet denetimi yapılırken Mypetlerde kask da dahil hiç bir denetim yapılmıyordu. Ayrıca yaya yollarından gidiyorlardı ve herhangi bir kaza meydana gelmeden Mypetlerin kaldırılması çok iyi olacak. Belediye Başkanımıza ve ekibine böyle bir uygulamaya gittiği için ben ALTİD Başkanı olarak teşekkür ediyorum.
 
ÖZEL BİR PARKURDA KULLANILSIN
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu: Doğru ve isabetli bir karar. Turizmi çeşitlendirmek amacıyla belirli bir parkurda çalıştırılabilir turizmin animasyonudur o ama şehir içinde sürülmemesi lazım. Hızlı bir şekilde özellikle gençlerin gidip gelmesi ve yayalara zarar vermesi istenilmiyor. Ama özel bir yer ve parkur olursa Alanya'ya da ekonomik katkısı olur. Kullanıcılar düzgün kullansalar herhangi bir sıkıntı olmaz. Dünyanın birçok ülkesinde de var. Oralarda bir sıkıntı çıkmıyor.
 
ESNAFIN SON DERECE MEMNUN
Turizmcilerin yanı sıra esnaf ve vatandaşların görüşü de kararın olumlu olduğu yönünde. 
 
Erkan Kaya: Başkanımız Adem Murat Yücel'in almış olduğu bu karar son derece doğru. Çünkü Mypet süren şahıslar genellikle yayaların kullandığı yolları kullandıkları için çok tehlike saçıyorlar. Hemen hemen her gün bu tip kazalar ucuz atlatılıyor.
 
Halil Kaplan: Mypetlerin kaldırılma kararı tam zamanında alınmış bir karar bence. Hem trafik açısından hem yayalar açısından rahatlatıcı bir karar olmuş. Çünkü bizler esnaf olarak çok sıkıntı yaşıyorduk turistler rahat alışveriş yapamıyorlardı. İnşallah bu karar uygulanır ve Alanya esnafı rahatlar.
 
Halim Altun: Çok mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum. Çünkü yerli ya da yabancı Mypete binen şahıslar müşterileri oldukça rahatsız ediyorlar. Trafiğe kapalı olan yerlerde akşam kalabalığında insanların arasında hızlıca sürdükleri için birçok esnaf çarşıda dolaşmaya korkuyordu.
 
Mustafa Kaba: İnsanların güvenliği açısından çok doğru bir karar. Özellikle trafiğe kapalı yerlerde çok büyük sıkıntılar meydana geliyordu. O yüzden Başkan Adem Murat Yücel'e tüm esnaf arkadaşlar adına teşekkür ediyorum. Umarım bu tip esnafı ve vatandaşları rahatlatacak çalışmalar yapılmaya devam eder.
 
Nezahat Cinpolat: Ben Mypete karşı değilim ancak çarşı içinde trafiğe kapalı bölgelerde sürülmesi taraftarı değilim. Çünkü burası akşamları çok kalabalık oluyor ve turist çocukları yolda yürüyorlar ve bu Mypetler onlar açısından çok büyük tehlike arz ediyordu. O yüzden başkanın almış olduğu bu kararın çok doğru bir karar olduğunu ve çok teşekkür ettiğimi belirtmek isterim.
 
İbrahim Aydemir: Belediye başkanımız Adem Murat Yücel geldiği günden beri iyi çalışmalar yapmaya devam ediyor. Mypetler konusunda da almış olduğu bu karar son derece doğrudur. Çünkü Alanya turizm kenti burada Mypetler yüzünden herhangi bir kaza meydana gelse Alanya'nın turizm imajı son derece fazla zarar görür. Umarım bu karar uygulamaya konulur.
 
Muzaffer Çakmak: Alınan bu kararın son derece doğru bir karar olduğunu belirtmek isterim öncelikle. Çünkü Mypetler kaldırımlarda vızır vızır dolaşıyorlar ve turistler bizlerden alışveriş yaparken bu durumdan son derece rahatsız olduklarını birçok ülkeye gittiklerini ve oralarda bu tip manzaralar görmediklerini bize söylemişlerdi. Başkan Yücel'e almış olduğu bu karardan dolayı teşekkür ediyorum.
 
Ferhat Gözen: Mypetler Alanya için aslında ilk başlarda iyi bir imajdı ancak daha sonralarda küçük çocuklar bile Mypet sürmeye başladı. Bu yüzden de trafiğe kapalı yerlerde çok hızlı bir şekilde sürüp turistleri rahatsız etmeleri bizim için kötü oluyordu çok doğru bir karar oldu önümüzdeki yıldan itibaren Mypetlerin kaldırılması. 
 
Nuri Yılmaz: Bence bu karar turizm sezonu öncesinde alınmalıydı. Çünkü bu Mypetler yüzünden bir çok kaza ve kavga meydana geldi. Ama her ne kadar geç alınmış bir kararda olsa başkan Yücel'e bu kararından dolayı teşekkür ediyorum.
 
Ali Husumon: Öncelikle böyle bir karar aldıkları için başkan Adem Murat Yücel'e teşekkür ediyorum. Alınmış olan bu karar hem biz esnafları hem de vatandaşları oldukça mutlu edecek. Çünkü Mypetlerden turistler kadar biz esnaflar ve vatandaşlarda sıkıntı çekiyorduk.
 

Son Güncelleme: 30.07.2014 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81