Çifte infaza bir tutuklama

Alanya'da, 23 Ocak Cuma gecesi otomobilde başlarından vurularak öldürülen 31 yaşındaki Murat Tabuk ve 22 yaşındaki Murat Yavuz'un olayıyla ilgili azmettirici olduğu şüphesiyle gözaltına alınan Naci K. ile beraberindeki İsrafil Ç. ve Mahmut B'nin jandarmadaki sorguları tamamlandı.

Çifte infaza bir tutuklama

Alanya'da, 23 Ocak Cuma gecesi otomobilde başlarından vurularak öldürülen 31 yaşındaki Murat Tabuk ve 22 yaşındaki Murat Yavuz'un olayıyla ilgili azmettirici olduğu şüphesiyle gözaltına alınan Naci K. ile beraberindeki İsrafil Ç. ve Mahmut B'nin jandarmadaki sorguları tamamlandı.

29 Ocak 2015 Perşembe 03:38
Çifte infaza bir tutuklama
4 gün boyunca çapraz sorguya alınan şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildiler.

 
Cuma günü gece saatlerinde Gedevet Yaylası yolu üzerinde 31 yaşındaki Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un (22) araç içerisinde infaz edilmeleri ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. Cinayetin ardından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında işlenen Peter Horvath (65) ve eşi Kerstin Horvath (50) cinayetini çözen 12 kişilik özel jandarma ekibi kolları sıvadı. Öldürülen Murat Tabuk'un cep telefonu ile görüşmelerinden yola çıkan ekip, olaydan saatler önce Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un, azmettirici olduğu ileri sürülen Naci K. ile telefonla görüştüğünü tespit etti. Bu görüşmenin hemen ardından ise Tabuk ve Yavuz'un, arkadaşlarına Naci K. (44) ile buluşmaya gittiklerini söyledikleri öğrenildi. Naci K'nın ise görüşmeleri arasında  İsrafil Ç. (37) ve Mahmut B. (37) ile olay günü sıkça konuştukları belirlendi. Naci K'nın yine olaydan yaklaşık 1 hafta  önce Murat Tabuk'la tartıştıkları ve birbirlerine karşılıklı tehditler savurdukları ileri sürüldü.  Gözaltına alınan Naci K. ve beraberindeki iki kişi suçlamaları kabul etmezken, şüpheliler için istenen ek gözaltı süresi dün sona erdi. 3 şüpheli dün sabah saatlerinde geniş güvenlik tedbirleri altında Alanya Adliyesi'ne getirildiler. Savcılık sorgularının ardından Mahmut B. serbest bırakılırken, Naci K. ve İsrafil Ç. tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Naci K. çıkarıldığı mahkemece yurtdışı yasağı konulmasının ardından  denetimli olarak serbest bırakılırken, İsrafil Ç. cinayeti işlediği iddiasıyla tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. 
 
 
AĞABEYİ SİLAHLA YAKALANDI
 
Zanlıların adliyeye getirilmelerinin ardından ise polisin dikkati olası bir süikasti engelledi. Adliye giriş noktasında bekleyen Asayiş Büro Amirliği ekipleri, daha önceden tanıdıkları Emrah B. adlı kişiyi şüphe durdurdular. Yapılan kimlik sorgusunda , soy ismini bir kaç ay önce değiştirdiği belirlenen Emrah B'nin asıl soyisminin Tabuk olduğu tespit edildi. Polis noktasına götürülen ve burada üst araması yapılan Emrah B'nin üzerinden ise bir adet silah ele geçirildi. Emrah Tabuk'un adliyeye, kardeşinin ölüm olayı ile ilgili gözaltına alınan 3 kişinin ardından silahla girmesi, süikast sorusunu akıllara getirdi. 
 
 
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
Gedevet Yaylası yolu üzerinde meydana gelen olayda, yoldan çıkmış çalışır halde gördükleri 33 L 4852 plakalı aracın yanına giden vatandaşlar, araç içerisinde iki kişinin cansız vaziyette yattığını görmüşlerdi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme başlatırken, inceleme sonucu araçta bulunan Murat Tabuk (31) ve Murat Yavuz’un (22) başlarına birer kuruş sıkılarak öldürüldükleri belirlenmişti.
 
 
Çifte cinayet olayıyla ilgili görevlendirilen ve aralarında bir çok cinayet dosyasının da aydınlatılmasında büyük rol oynayan uzmanlarında yer aldığı ekip öncelikli olarak, Murat Tabuk ve Yavuz'un cep telefonları ile sosyal medya hesaplarını incelemeye almıştı. Olay gecesinden itibaren, çarşı merkezinde 142 işyerine ait güvenlik kamerası kaydı incelenirken, yol güzergahında bulunan 64 işyeri ve çok sayıda MOBESE kamerası da 
mercek altına alınmıştı.
 
75 KİŞİ SORGULANDI
 
Telefon görüşmelerinden yola çıkan jandarma ekipleri 2 günde yaklaşık 75 kişiyi sorguya almış, sorgulananlar arasında şüpheleri üzerine çeken, 2011 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu belden aşağısı felç olan ve 2013 yılında ise başka bir olayda azmettirici olarak tutuklanarak ceza yatan Naci K. olmuştu. Naci K. ve aralarında daha önce konuşmalar geçtiği tespit edilen İsrafil Ç. ve Mahmut B. için ek gözaltı süresi alınmıştı.
 
SUİKAST HAZIRLIĞINDAYKEN YAKALANMIŞTI
 
Murat Tabuk’un 30 Mart 2007'de Antalya İncil Kilisesi'nin Türk rahibi Ramazan Arkan'a suikast hazırlığındayken yakalandığı, ardından ise Alanya BDP binasına saldırı planı kurduğu sırada yine  polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığı öğrenilmişti. Jandarma ekipleri, çevrede yaptıkları araştırmada Tabuk ve Yavuz'un olaydan kısa bir süre önce bir restoranda üçüncü bir şahısla yemek yediklerini ardından ise oradan 
ayrıldıklarını tespit etmişti. Görgü tanıklarının ihbarına göre hareket eden jandarma ekipleri, üçlünün restorandan ayrılmasının ardından kendilerini takip eden bir kamyonet ve bir otomobilin peşine düşerken,olay yerinde savcılık ve jandarma tarafından yapılan incelemede araç içerisinde iki boş, dışında ise 7.65 mm çapında bir adet dolu tabanca mermisi bulunmuştu. Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un cesetleri otopsi yapılmak 
üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morgu'na gönderilirken, araç ise emniyet otoparkına çekilmişti. Otopsinin ardından  Tabuk Alanya'da, Yavuz ise Isparta'da toprağa verilmişti.
 

Son Güncelleme: 29.01.2015 03:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81