BURUK BAYRAM

Önceki yıllarda büyük bir coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl buruk bir şekilde kutlandı

BURUK BAYRAM

Önceki yıllarda büyük bir coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl buruk bir şekilde kutlandı

30 Ekim 2014 Perşembe 09:35
BURUK BAYRAM
Tüm yurtta olduğu gibi Alanya'da da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü kutlandı. Kutlama töreninde Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında yaşanan  su baskını nedeniyle müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri sunulmadı. Kutlama kapsamında önce kaymakamlık binasında Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven tarafından tebrikler kabul edildi. Buradaki tebrik törenine siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, idari birim amirleri ve gaziler katıldı. Kaymakamlık binasındaki tebrik töreninin ardından İskele'deki Şelale Meydanı'na geçildi. Meydandaki törene Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Milli Eğitim  Müdürü Hüseyin Er, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, kurum amirleri ve vatandaşların yanı sıra çeşitli okullardan öğrenciler katıldı.
 
‘HEDEFLERİMİZE HER ZAMANKİNDEN DAHA YAKINIZ’
Şelale Meydanı'ndaki törende önce Kaymakam Tanrıseven, Alanya Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Alper Çetinkaya ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından halkın bayramı kutlandı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Tanrıseven tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Kaymakam Tanrıseven, cumhuriyetin Atatürk önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş bir eser olduğunu söyledi. Tanrıseven, "Cumhuriyet bizi geleceğe bağlayan en önemli halka. Cumhuriyet milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin en güzel ifadesidir. Cumhuriyet milletimizi çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet her vatandaşımızın cumhuriyetidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin her ferdi cumhuriyetimizin eşit derecede sahibidir. Nu mutlu ki 91 yıl önce Büyük Önder Atatürk'ün önümüze koyduğu muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız" dedi. 
 
RESMİ GEÇİT TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLMEDİ
Kaymakam Tanrıseven'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından plaketleri verildi. Ardından halk oyunları ekiplerine Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er tarafından madalyaları verildi. Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağındaki su baskını nedeniyle Güzel Sanatlar Lisesi orkestrası tarafından müzik dinletisi sunulmadı. Halk oyunları gösterilerinin olmadığı kutlama sonunda resmigeçit töreni de gerçekleştirilmedi.
 
Son Güncelleme: 30.10.2014 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81