ALTSO'DAN BÜYÜK ATAK

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin beraberinde ki heyet ile birlikte Alanya'da mülk sahibi olan yabancı uyrukluların sorunlarını görüşmek üzere İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

ALTSO'DAN BÜYÜK ATAK

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin beraberinde ki heyet ile birlikte Alanya'da mülk sahibi olan yabancı uyrukluların sorunlarını görüşmek üzere İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

21 Kasım 2014 Cuma 02:14
ALTSO'DAN BÜYÜK ATAK
 
Alanya'da mülk sahibi olan yabancı uyrukluların sorunlarını görüşmek üzere harekete geçen ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, 20 Kasım 2014 Perşembe günü İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarete İşadamı Ahmet Çavuşoğlu, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu'nun yanı sıra ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Bilal Sözen , Alanyahus Emlak sahibi Enver Vural ile  bir gurup yerli ve yabancı sektör temsilcisi katıldı. Alanya heyetini burada Genel Müdürü Atilla Toros ve Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak karşıladı. Toplantıda mülk sahibi yabancıların ilçemizde kalma süreleri, ikamet izni konusunda yaşanan sıkıntılar, 60 yaş üstü yabancıların sigortalılıkta karşılaştığı sorunlar gibi konularda yaşanan sıkıntılar dile getirildi ve çözüm önerileri sunuldu.
 
'SORUNLARI AŞMALIYIZ'
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Alanya olarak 71 milletten 32 bini aşkın yabancıyı mülk sahibi yaparak ülkeye önemli miktarda döviz girdisi sağladıklarına dikkat çekerek; "Mülk alan yabancıların karşılaştığı bürokratik engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Avrupa'nın birçok ülkesinde mülk alan yabancı uyruklular teşvik edilirken ilçemizdeki sektör temsilcileri çeşitli uygulamalar nedeniyle mağdur olmaktadır. Uluslararası pazarda söz sahibi olmak istiyorsak bu sorunları aşmalıyız" dedi.
 
'90 GÜN SÜREYİ 1 YILDA 180'E ÇIKARILMASINI TALEP EDİYORUZ'
"Ülkemizden mülk alan yabancı uyrukluların 1 yıl ikamet izni aldığı takdirde 4 ayını ülkemiz dışında geçirdiği takdirde ikamet izninin iptal edildiğini görüyoruz. Bu uygulamanın kaldırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca 6 ay içinde 90 gün yerine 1 yıl içinde 180 gün vize verilmesini talep ediyoruz" dedi.
 
'İKAMET İZNİ BÜYÜK SORUN'
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "Yine bu kişilerin vatandaşlık numarası alma konusundaki mevzuatın, 60 yaş üzerindekilerin de sigortalı olma şartlarının yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. Seyahat sağlık sigortası geçerli olmalı. İkamet izni olmadan iskan izni alınamamaktadır. Bu manada ev alan yabancı uyruklunun en kısa sürede iskanını da alması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
 
'ÇALIŞMA İZNİ İKAMET İZNİ YERİNE GEÇİYOR'
Genel Müdürü Atilla Toros ise birçok konuda aslında sektörü rahatlatacak çalışmaların yapıldığını ve bunların yansımalarının da yılbaşından itibaren hissedileceğini söyledi. Çalışma izni alan kişiye bir de oturum için tekrar yorulmasının önüne geçtiklerini belirten Toros, yeni yılda genel müdürlüğün kendi alt yapı ağını kuracağını ve özellikle internet üzerinden başvuruları değerlendireceklerini söyledi. 
 
'ALTSO'NUN ÖNERİLERİNİ TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRECEĞİZ'
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak, ALTSO'nun kendilerine verdiği raporu ve toplantıdan elde edilen sonuçları inceleyeceklerini gerekli görülen noktalarda iyileştirmeler yapılabileceğini söyledi. 
 
'ALANYA'YA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TALEP ETTİ'
Öte yandan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin illerde 2015 den sonra açılacak göçmen müdürlüklerinden birinin de Alanya'da açılmasını talep etti. Bunun üzerine konuşan Genel Müdür Yardımcısı Salih Bıçak, bu talebi de önemle takip edeceklerine işaret etti.
 
Son Güncelleme: 21.11.2014 02:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81