Akboğa, muhtarları dinledi

Tüketicinin sorunlarını ve taleplerini almak için tüketicinin temsilcisi olan muhtarları göz ardı etmeyen CLK Akdeniz Elektrik Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa, 42 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. ALTSO Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Akboğa, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Akboğa, muhtarları dinledi

Tüketicinin sorunlarını ve taleplerini almak için tüketicinin temsilcisi olan muhtarları göz ardı etmeyen CLK Akdeniz Elektrik Bölge Koordinatörü Ahmet Sait Akboğa, 42 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. ALTSO Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda Akboğa, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi verdi.

28 Ekim 2014 Salı 21:27
Akboğa, muhtarları dinledi
CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Bölge Müdürü Ahmet Sait Akboğa, ALTSO Konferans salonunda birim amirleriyle birlikte, yaklaşık 42 Alanya Merkez mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Alanya Sanayi ve Ticaret Odası Konferans Salonunda saat 10.00’da başlayan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya İşletme Mühendisi, Proje Tesis Mühendisi, ve Arıza Alanya Merkez Koordinatörü katıldı.Tüketicilerin sorunlarını tespit etmek için tüketicinin temsilcisi olan muhtarlarla bir araya gelen Akboğa, muhtarlara tek tek söz verdi, şikayetlerini ve taleplerini aldı. Akboğa yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında da muhtarlara bilgi verdi.
 
'GİRİŞİMLERE BAŞLADIK'
Toplantıda konuşan Akboğa, Alanya’nın fiziki ve nüfus büyüklüğüne değinerek, “Alanya birçok ilden daha büyük bir ilçe. Yılların birikmiş sorunlarını özelleştirme sonrası Akdeniz Elektrik olarak çözmeye çalışıyoruz. Alanya’nın altyapısı ne yazık ki büyüklüğü ve gelişmişliğine paralel büyüklükte değil. Bu sorunun çözümü için Akdeniz Edaş olarak girişimlere başladık” dedi.
 
'YATIRIMLAR HIZLANACAK'
Alanya’daki sorunun çözümü için bir mastır plan hazırladıklarını ve planın kısa, orta ve uzun vadede yapılacak yatırımları içerdiğini belirten Akboğa, “Kısa vadede yapılacakları yapmaya başladık. Sıkıntıyı temelden çözecek yatırımlar orta ve uzun vadede gerçekleştirilecek yatırımlardır. Orta vadede yapacaklarımıza 2015 yılında başlayacağız. Bu yatırımlar doğrultusunda sorunlar belirlendi, talepler alındı. Uzun vadede yapacaklarımız ise 2016-2020 arasındaydı ancak sıkıntının aciliyeti nedeniyle uzun vadede yapılacak yatırımları 2016 yılına almak için çalışmaya başladık. İnşallah 2016 yılında köklü yatırımları ilçeye kazandıracağız” diye konuştu.
 
'KIŞIN KIRSALA AĞIRLIK VERECEĞİZ'
Yaz döneminde merkez mahallelerde çalışmalarını sürdürdüklerini, kış döneminde de kırsal mahallelere ağırlık vereceklerini sözlerine ekleyen Akboğa, ihtiyaç önceliğine göre bölgelerde çalışma başlatacaklarını ve çok kısa bir zaman içinde el atmadıkları bölge bırakmayacaklarını söyledi.
 
TOPLANTILAR SÜRECEK
Toplantı sonrası ise basına bilgi veren Akboğa şunları söyledi. Alanya’da 102 muhtarlık var. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde sonuca ulaşmayan bir durum ortaya çıkıyor. Bu nedenle bakım ve onarım için bölgeleri 3’e ayırdığımız gibi, muhtarlarla da bu düzene göre görüşeceğiz. Bugün Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda 42 mahallenin temsilcisi ile görüştük. Bu muhtarlar tüketicilerin sorunlarını iletiler. Ayrıca yapacağımız çalışmalar hakkında da muhtarlara bilgi vererek bilgi kirliliğini ortadan kaldırdık Bundan sonraki süreçte 2 ayda bir toplantıların yapılmasının uygun olacağını söylediler. Bunun programını yapacağız. Diğer mahalle muhtarları ile önümüzdeki hafta görüşmek için planlama yapıyoruz. Katılımı sağlayan, sorunlarını bize ileten Muhtarlarımıza teşekkürprogramını yapacağız. Diğer mahalle muhtarları ile önümüzdeki hafta görüşmek için planlama yapıyoruz. Katılımı sağlayan, sorunlarını bize ileten Muhtarlarımıza teşekkür ederim. Bu vesile ile halkımızın Cumhuriyet Bayramını da kutluyorum" dedi. 
 
Son Güncelleme: 28.10.2014 21:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81