ANORMAL ARTAN HİSSELER

  • 31.05.2020 00:00



1989 yılından beri şirketlerin hisse senetlerini takip ederim. Hisse senetlerini kumar olarak gören kişilerden olmadım.

Bizim insanlarımız Dolar, Euro, altın alarak "GAVUR DEDİĞİ" ülkelerin ekonomisine destek olmayı tercih eder. 2013 yılında 1 ons (23 gram) altın yaklaşık 1900 Dolar seviyesinde idi. O zamanlar, yani 7 sene önce altına para yatıranlar, hala eski paralarına ulaşamadılar. "Altın artıyor, altın fırladı" türü haberlere inanan pek çoktur. Her aileye 1 kg altın versek, her eve 1 kg altın koysak bu ülke kalkınır mı? Altın bizi sadece fakir ülke halinde tutar.

Neyse... İnsanları kızdırmayayım.

BİST (İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI) hisse alım satımının yapıldığı yer. Burada 500 civarı şirketin hisseleri alınıp satılıyor. Bazı şirketlerin hisselerinin fiyatları makul artıyor. Bazıları ise çok hızlı bir biçimde fırlıyor. 

Size RTA adlı bir şirketin hisse senetlerinin fiyatından söz edeceğim. 3 ay önce 2 TL civarında fiyatı olan bu hisse senedi 13 Mayıs günü 47.5 TL'den el değiştirdi. 2.5 ayda 23 kat bir artış oldu. Yani 2 bin TL'lik hisse senedi alanın parası 2.5 ayda 47.5 TL oldu. 28 Mayıs itibariyle şirketin 1 adet hisse senedinin fiyatı 25 TL. Bu hızlı artış ve düşüşte manipülatörler para kazandı. Acemiler zarar etti.

BİST'in yetkililerinin bu tür sıkıntılı artış ve düşüşleri incelemesi lazımdır. Bu şirkette birilerinin oyunu söz konusudur.

Son söz: İşlem hacmi olmayan, tanınmamış, zayıf, kötü yönetilen, hızlı yükselen şirketlerden uzak durunuz. Acemiler, amatörler bu dalgalarda kolay soyulur.

Paranızı 10-20 sağlam şirketin hisse senetlerine yatırınız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız