Pkk Artık Köşeye Sıkıştı

SORU:HDP Diyarbakır il binası önündeki annelerin eylemini nasıl değerlendiriyorsunuz. Oradaki annelerin duygularını nasıl özetlersiniz?
CEVAP: Öncelikle şunu belirteyim ki özellikle sosyal medya üzerinden çok önemli ve çok değerli bulduğum annelerin bu haklı direnişi başka noktalara taşınmaya çalışılıyor. İşin özünü anlamak için oradaki annelerle buluşmak ve neden orada olduklarını anlamak gerek. Ben gazeteci-yazar aynı zamanda Trabzon Şehit Aileleri ve Trabzon Artvinliler Derneğini de temsilen Diyarbakır’da anneleri ziyaret ederek gözyaşlarına ortak oldum ve 2 saat boyunca tek-tek hepsini dinledim. Bu ziyaretimize destek veren Diyarbakır Anadolu Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ahmet Büyükburç’a ve şehit aile yakınlarına teşekkür ediyorum. PKK tarafından kaçırılan kayıp evlatlarını arayan annelerle evlatlarını şehit veren annelerin gözyaşları aynı. Anneler bu kirli oyunu bozacak PKK’ya diz çöktürecek inşallah. HDP binası önünde evlatlarını arayan annelere her gün yenileri ekleniyor. Herkes şunu bilsin ki bütün riskleri göz-önüne alan anneler  teröre lanet okuyarak evlatlarını geri alma noktasında kararlı

Diri Ya Da Ölü Geri Almak İstiyor


SORU:HDP binası önünde Türk bayrağı açtınız? Anneleri dinlerken ne hissettiniz. Size yaklaşımları nasıl oldu?

CEVAP: Diyarbakır’a gelirken iki-şey yanıma aldım. Bir Türk bayrağı birde Trabzonspor forması. Öncelikle Diyarbakır’da şehit ailelerimizi ziyaret ettim. Trabzon Şehit Aileleri Derneği başkanımız İsmail Karaca ile Trabzon’daki bütün şehit aileleri ve yakınlarının selamını ilettim. Formaları oradaki şehit ailelerimize verdim. Şehit eşi Nuran Akgüneş forma ile HDP binası önüne geleceğim dedi. Beraber gittik. Şehit annesi aynı zamanda Şehit Gazileri Aileleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Sultan Bilden anamız bize rehberlik yaptı. Sağ-olsun hepsi yürekli güzel insanlar. Annelerle ilk buluşmamız oldukça duygusal bir ortamda geçti.  Anneler bir-birine sarılırken gözyaşlarına. Necla anne ,Ayşegül anne, Mevlüde anne, Hüsnüye anne, Sulat anne ve diğerleri hepsi yıllardır görmedikleri haber alamadıkları evlatlarını arıyorlar. Anneler evlatları hain PKK örgütü tarafından kaçırılan çocuklarını diri ya da ölü geri almak istiyor bu olana kadar da eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyorlar
Tarih Yazıyor Tarihe Not Düşüyor

SORU: Anneler arasında eylemden kaynaklı tehdit edilen yada başka sorunlar yaşayan var mı?

CEVAP: Valla hepsi öyle kararlı öyle inançlı ki anlatamam. Daha önceki korkuları ve önyargıları yenmişler. Devlete olan güvenleri net. Bu eylem sadece annelerin kayıp evlatları adına değil aynı zamanda bundan sonra yaşanabilecek başka olaylar içinde büyük önem arz ediyor. Anneler aslında burada tarih yazıyor tarihe not düşüyor. PKK artık sadece devletten değil yıllardır sömürdüğü Kürt annelerden de korksun. Annelerin isyanı ve başkaldırışı hiç-bir şeye benzemez. Anneler ne kadar tehdit edilirse edilsin eylemde kararlı. Anneler ve kayıp evlatların yakınlarının sorunları noktasında Diyarbakır Valiliği ve Emniyeti gerekli müdahaleyi yapıyor.

Teröre Tepkisini Koydu

SORU: Sayın bakan Süleyman Soylu ile birlikte sanatçılarda anneleri ziyaret etti. Sizce buradaki annelere destek noktasında yeterli kamuoyu ve destek var mı?

CEVAP: İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun annelere olan ziyareti devletin bu konudaki kararlılığın da ne kadar net olduğunun bir göstergesi. Terörle mücadele noktasında son dönemin en büyük tarihi başarılarına imza atan bakan Soylu’nun annelere desteği başından beri aynı. Bütün gelişmeleri anlık takip ediyor ve bilgi alıyor. Aynı şekilde annelere destek için  yurdun dört bir tarafından Diyarbakır’a gelen sanatçı ve sivil toplum kuruluşları da HDP binası önünde günlerdir oturma eylemi yapan annelere moral oluyor. Toplumun her-kesiminden insanların buraya gelerek buradaki annelerin ve babaların gözlerinin içine bakmasını, onları dinlemesini ve tepkilerine ortak olmasını isterim. Şunu bilin ki PKK artık köşeye sıkıştı. Bakın Diyabakır Kulp’taki hain saldırı sonucu şehit olan 7 vatandaşımızı son yolculularına uğurlarken cenazeye katılan herkes PKK’ya lanet okudu. Ve Ağrı’dan Mardin’e Tunceli’den Hakkari’ye Elazığ’dan Van’a tam 11 ilimizde PKK’ya lanet mitingleri yapıldı. Şehirlerde ellerinde Türk bayrakları ile onbinler yüzbinler teröre tepkisini koydu.

Can Dostlara Gönülden Teşekkür Ediyorum

SORU: Uzun zamandır bölgede kardeşlik projeleri ile çok önemli hizmetlere imza atıyorsunuz bölgede gönül köprüleri kurdunuz. Karadeniz ile Güneydoğu arasında kurulan bağlarda emeklerinizi kimse inkar edemez. Bu son ziyaretiniz de çok ama çok kıymetli. Size karşı tepkiler ve destekler nasıl?

CEVAP: Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz arasında kurulan gönül köprüleri hem kardeşliğimizi pekiştirdi hem de önyargıların kırılmasına neden oldu. Hayatın her alanında dayanışma ve kaynaşma ruhu anlayışı ile başlatılan kardeşlik projeleri meyvesini verdi. İçişleri Bakanlığımızın himayesinde gerçekleşen projeler sayesinde karşılıklı kültürel geziler ve ziyaretler yapıldı. Biz Anadolu’yuz projesi kapsamında doğudaki 22 ilimizden 60 binin üzerinden çocuk ülkenin değişik yerlerinde misafir edildi. Gazeteciler-muhtarlar-öğrenciler-dernekler toplumun her kesiminden insan terör yüzünden göremediği-gidemediği Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ile buluştu. Muhteşem doğal ve tarihi güzellikleri ile bölgenin hoşgörülü-misafirperver insanları ile buluştular. Dağda terör bitiyor şehirlerde güvenlik ve huzur sağlanıyor. Bölgede artık bütün yük aş-iş-ekmek sorununu çözmekte. Bu sorun da inşallah yakın zamanda ortadan kalkacak. Çok mutluyum-gururluyum çok ama çok güzel dostlar kazandım. Bölgede her ilde yüzlerce-binlerce fırsatım oldu. Bu projelerin hayata geçmesinde emeği olan yüreğini ortaya koyan bütün can dostlara gönülden teşekkür ediyorum.
Editör: TE Bilisim