Anne Sütü Hemen Bozulur Mu?

Sağılan anne sütü dışarıda ne kadar durur? Anne sütü ne kadar sürede bozulur? Anne sütü kaç günde bozulur?

Anne Bebek 08.10.2020, 11:35
Anne Sütü Hemen Bozulur Mu?

Anne sütü bebekler için oldukça büyük bir mucizeye sahiptir. Bazı durumlar da anne sütünü süt pompası ile sağarak saklamak gerekebilir. Ancak böyle durumlar da anne sütünün iyi bir şekilde saklanması önemlidir. Aksi durumda süt bozulabilir. Ancak anne sütü diğer sütler gibi oda sıcaklığında saklanmaz.

Her ne kadar diğer sütlere göre bakteri oluşumunda daha dirençli olsa da oda sıcaklığında 6 saatten fazla süt kullanılmamalıdır. Anne sütünü sağdığınız zaman nasıl saklanması hakkında detaylı bilgi almak da önemlidir.

Anne Sütünün Bozulma Süresi

Anne sütünü sağdığınız zaman mutlaka temiz bir kapta ağzı kapalı olarak muhafaza etmek gerekir. Anne sütü oda sıcaklığında 6 saate kadar bozulmadan bekleyebilir. Anne sütü saklama çantalarında 4 dereceye kadar 24 saat boyunca saklanabilir. Ancak bu gibi çantalar da gerekli olan buzun olduğundan emin olmak gerekir.

Eğer buzlar eridiyse çantanın içinde sütü kullanmak zararlıdır. Bu nedenle kullanmamak daha sağlıklı olacaktır. Buzdolabının normal yerlerinde anne sütü 4 gün boyunca saklanır. Buzdolabında süt saklandığı zaman 4 gün boyunca çocuğa süt verilebilir. Ancak 4 günden fazla kalan süt çocuğa verilmemelidir.

Buzdolabında saklanan sütü dolabın arka kısımlarında saklamak gerekir. Genellikle o kısımlar daha serin olur. Ön kısım da saklanan sütler arka kısma göre daha sıcak olur ve bu durum da bakteri oluşumu da artabilir.

Anne Sütü Nasıl Saklanır?

Her gıdada olduğu gibi anne sütü de çok fazla beklediği zaman bozulabilir. Ancak gerekli önlemler alındığı zaman bu süreç yavaşlar ve uzun süre anne sütünü muhafaza edebilirsiniz. Anne sütünün saklandığı kabın hava almaması ve temiz bir kap olmasına dikkat etmek gerekir.

Sütü sağdığınız zaman eğer birkaç saat sonra kullanacaksanız dolaba koymadan saklamanız mümkün. Ancak bu durum bulunduğunuz yerin sıcaklığına göre değişir. Eğer çok sıcak bir yerde iseni dolaba koymak gerekebilir. Böylelikle sütünüz bozulmadan aynı gün içerisinde kullanmış olursunuz.

Eğer sütü buzlukta sakladıysanız ve bu sütü çıkarır çıkarmaz kullanmanız gerekiyorsa eğer musluğun altına tutarak sütü eritebilirsiniz. Ancak sütün içine su karışmamasına dikkat etmek gerekir. Bu nedenle dondurucuda olan anne sütü de kolay bir şekilde eritilmiş olacaktır.

Anne Sütü Hakkında

Anne sütünü sakladığınız zaman sütün yağlı kısmı ve sulu kısmı birbirinden ayrılmış olabilir. Bu durum sütü sağdığınız için normaldir. Biberonu yavaş yavaş salladığınız zaman direkt olarak birbirine karışmaya başlar.

Daha önce sağılan anne sütüyle yeni sağılan anne sütü arasında koku farkı da olabilir. Bu durum da normal olarak karşılanır. Anne sütünü sağdığınız zaman doğru bir şekilde saklamak da oldukça önemlidir. Anne sütüne zarar gelmeden sakladığınız zaman bebeğiniz de herhangi bir problem yaşamadan sütünü içmiş olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04