Anne Frank Müzesi, sanal gerçeklik turlarına başlıyor

Anne Frank’ın hayatına adanmış olan Amsterdam müzesi, II. Dünya Savaşı’nın sembol isimlerinden olan genç kızın doğumunun 89. yıldönümünde başlattığı sanal gerçeklik turlarında ziyaretçileri, Nazi işgali altındaki yıllara götürüyor.

Kültür
18 Haziran 2018 Pazartesi

Anne Frank Evinden yapılan açıklamaya göre, 25 dakikalık sanat turla, Frank Ailesinin haricinde dört kişinin daha Temmuz 1942’den yakalanıp kampa gönderildikleri Ağustos 1944’e kadar saklandığı odayı görmek için müzeyi ziyaret etmeye gerek kalmayacak.

Anne Frank Evi Direktörü Ronald Leopold, sanal turun, Anne Frank’ın günlüğünü yazdığı, kanal yakınlarında yer alan evdeki gizli odaya ilişkin ‘derin bir tecrübe’ yaşanmasını sağladığını belirtti.

Anne Frank, 15 yaşındayken Bergen Belsen Kampında, kardeşiyle birlikte hayatını kaybetti. Babası Otto Frank ise, savaşta hayatta kalmayı başardı. Savaştan sonra Otto Frank, kızının günlüğünü yayınlatınca, eser umudun sembolü olarak onlarca dile çevrildi.

Sanal tur öncelikle, müzeyi ziyaret eden ancak fiziksel engellerden dolayı küçük odaları gezemeyen kişilere sunulacak. Bu yılın ilerleyen aylarında Berlin ve New York’taki Anne Frank Merkezlerinde de kullanılmaya başlanacak. Tur, yedi farklı dilde izlenebilecek.