ANLAMLI KERMESE YOĞUN İLGİ

Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla Edirne Belediye Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen dev kermese, Edirne halkı yoğun ilgi gösterdi. Kermes açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugün Edirne’nin bütün renkleri, bütün kadınları, bütün erkekleri, bütün kızları, kızanları burada. Mehmetçiğimizin, devletimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

ANLAMLI KERMESE YOĞUN İLGİ

Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla Edirne Belediye Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen dev kermese, Edirne halkı yoğun ilgi gösterdi. Kermes açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bugün Edirne’nin bütün renkleri, bütün kadınları, bütün erkekleri, bütün kızları, kızanları burada. Mehmetçiğimizin, devletimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Kasım 2019 Cumartesi 06:44
ANLAMLI KERMESE YOĞUN İLGİ

Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla Edirne Belediye Başkanlığı öncülüğünde dün Saraçlar Caddesi’nde kermes düzenlendi. Tüm gelirin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağı kermese, TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Kırsalın Doğal Köy Pazarı, Edirne Belediyesi’ne bağlı Emek Evi’nde bulunan kadınlar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve Edirne esnafı destek verdi. Kermeste hem yöresel lezzetler hem de el emeği göz nuru ürünler 'Mehmetçik' için satışa sunuldu.

GÜRKAN: “TÜM EDİRNE’NİN ORTAK AMACI MEHMETÇİĞE DESTEK OLMAK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kermes açılışında yaptığı konuşmada, “Sivil toplum örgütleri, tüm siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, dernekler yani kısacası bütün Edirne burada. Bütün Edirne’nin ortak bir hedef, ortak bir amacı, ortak bir söylemi var; o da Barış Pınarı Harekatı’nda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milli birliği ve vatanı savunmak için kahramanca, fedakârca çarpışan Türk Silahlı Kuvvetlerine, Mehmetçiğe canı gönülden destek vermek. Biliyoruz ki bu vatan bizlere anlaşma masalarında değil; savaş meydanlarında kazanılarak bırakıldı. Dolayısıyla bu vatanın hiçbir karışını, hiçbir zerresini, hiçbir santimetre karesini kim olursa olsun hiç kimselere bırakmaya niyetimiz yok. Atalarımız, dedelerimiz, büyüklerimiz, Cumhuriyet’imizin kurucuları, Türkiye Cumhuriyet’ini savaş meydanlarında bedel ödeyerek, can vererek, kan dökerek kurdular. Dolayısıyla vatanımızın birliğine, bütünlüğüne kastedecek kim olursa olsun; ister terör örgüt, ister bir devlet, ister emperyalist güçler, kim olursa olsun bu memleketin birliğini, beraberliğini bozmak için bizimle kana kan, dişe diş mücadele etmek zorundadır. Türk Milleti’nin her bir ferdi bu konuda azimlidir, kararlıdır, inançlıdır.” dedi. 

GÜRKAN: “EDİRNE’NİN BÜTÜN RENKLERİ BURADA”

Başkan Gürkan, kermese destek veren herkese teşekkür ederek, “Bu bağlamda vatanımız için Suriye’nin Kuzeydoğusunda kahramanca mücadele eden, gerektiğinde can veren, gerektiğinde can alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’mize destek olmak için Barış Pınarı Harekâtı’ndaki Mehmetçiğe Destek Kermesi adı altında Edirne’nin tüm paydaşları, tüm vatandaşları bugün bu destek kermesinde bir arada. Ben katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün Edirne’nin bütün renkleri, bugün Edirne’nin bütün kadınları, bütün erkekleri burada, bütün kızları, kızanları burada. Mehmetçiğimizin yanındayız, devletimizin yayındayız. 2 gün sonra Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyet’imizi bize armağan eden bütün şehitlerimizi bir kez daha Edirne Halkı adına rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.” ifadelerini kullandı.

ASLAN: “KÖY KADINLARIMIZ HER ŞEYİYLE BURADA”

TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Elmas Aslan ise, “Çok anlamlı bir program için buradayız. Geçen sene 'Zeytin Dalı Harekatı' için kermes yapmıştık. Bu sene de 'Barış Pınarı Harekatı' için buradayız. TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu olarak oluşumunu gerçekleştirdiğimiz Kırsalın Doğal Köy Pazarı ile kermeste yerimizi aldık. Köy kadınımız şalvarıyla, önlüğüyle her şeyi ile burada, umarım destek yerini bulur. Tüm illeri bu kermeslere davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KARAKUŞ: “GELİRLERİN TAMAMI MEHMETÇİĞE”

Kermeste stant açan Hüriye Karakuş da, “Mehmetçiğe yardım için buradayız. Köyde ne yapıyorsak hepsi burada var. Gelirlerin tamamı Mehmetçiğe gidecek. Biz Türk kadınıyız. Allah onları başımızdan eksik etmesin, ayaklarına taş değdirmesin.” dedi.

Kerem Filiz

 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.