Anketlerde Netanyahu açık farkla önde

İsrail’de yeni bir anket İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yeniden seçilme şansının oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Dünya
10 Ekim 2018 Çarşamba

Anket sonuçları, seçimlerin bugün yapılması halinde, Netanyahu’nun Likud Partisi’nin bugün 30 olan milletvekili sayısını 32’ye çıkaracağını, eski Maliye Bakanı Yair Lapid’in Yeş Atid Partisi’nin de 11 olan milletvekili sayısını 18’e çıkaracağını gösteriyor. Anketin sonucuna göre bugün seçim yapılsa, Siyonist Birliği Partisi’nin milletvekili sayısı 24’ten düşecek.

Ankete göre, Ortak Liste on iki koltuk, Bayit Yehudi on koltuk, Kulanu ve Birleşik Tora yedişer koltuk, milletvekili Orli Levy-Abecasis’in lideri olduğu yeni parti altı koltuk, Yisrael Beytenu ve Şas da beşer koltuk kazanacak.

Ankete katılanlara Genelkurmay eski Başkanı Benny Gatz’ın yeni bir parti kurması durumunda hangi partiye oy verecekleri soruldu. Gatz’ın parti kurması durumunda Likud 29 koltuk, Yeş Atid 13, Ortak Liste 12, Siyonist Birliği Partisi 10, Birleşik Tora 7, Kulanu 6, Şas, Yisrael Beytenu ve Levy-Abecasis’in partileri de beşer koltuk kazanacak.

Ankete katılanlara başbakan olmak için kimin en uygun olduğu sorulduğunda, katılanların yüzde 38’i Netanyahu, yüzde 12’si Gantz, yüzde 9’u Lapid, yüzde 5’i Liberman, yüzde 4’ü Gabay ve yüzde 1’i Bennet yanıtını verdi. Aynı soruya ankete katılanların yüzde 18’i ‘hiçbiri’ yanıtını verirken; yüzde 13 oranında katılımcı da cevap vermeyi reddetti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün