15 Aralık 2018 03:34
Son Güncellenme Tarihi: 15 Aralık 2018 08:28

Gözaltındaki 3 TCDD çalışanının kazaya dair ifadesi ortaya çıktı

Ankara'daki tren kazasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç TCDD çalışanının ifadesi ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da, 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 92 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç TCDD çalışanının ifadeleri ortaya çıktı. Bu arada Tren kazasının yaşandığı Marşandiz istasyonunda enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.

GÖZALTINA ALINANLARIN İFADELERİ

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın ulaştığı ifadeye göretren teşkil memuru (makasçı) O.Y. “YHT treni genelge kapsamında birinci hattan gitmesi gerekiyordu. Ancak makası birinci hata kaydırıp kaydırmadığımı hatırlamıyorum. Ancak makası kaydırıp hattı 1. hat olarak değiştirmediysem dahi 6.30 treninin makinistlerinin de hatası var. Zira trenin ikinci hatta girdiğini gördükleri anda treni durdurmaları ve derhal ilgililere haber vermeleri gerekiyordu” dedi.

Alınan bilgiye göre, üç görevliye olay sırasında görevlerinin ne olduğu ve kazaya ilişkin bilgileri soruldu. Üç şüpheli de ifadesinde 2018 yılı başı itibarıyla çıkartılan genelge uyarınca, yolcu giden treninin 1. hattan, gelen treninin ise 2. hattan gelmesinin zorunlu olduğunu vurguladılar.

Tren kazasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Yokuş’un koordinatörlüğünde üç savcı tarafından yürütülen soruşturma sürdürülüyor. Kaza sonrası, kusurları olduğu tespit edilen kontrolör E.E.E., tren teşkil memuru O.Y. ve tren hareket memuru S.Y., gözaltına alınmıştı. Üç personelin, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındı.

BAŞSAVCILIK: İFADELER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentteki tren kazasına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan şüpheli ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Emniyet görevlileri tarafından bir ifadenin paylaşılmadığı belirtilen açıklamada, bu hususta hassas davranılması, ifade ve diğer işlemlerle ilgili paylaşım yapılmaması yönünde emniyet çalışanlarının uyarıldığı kaydedildi.

ENKAZ KALDIRILDI

Bu arada Tren kazasının yaşandığı Marşandiz istasyonunda enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı. Kazada hasar gören yaklaşık 100 metre uzunluğundaki raylar ile enerji iletim hattının onarımına devam ediliyor.

YHT ile yol kontrolü yapan kılavuz lokomotifinin çarpıştığı Yenimahalle ilçesindeki Marşandiz istasyonunda oluşan enkaz, ağır tonajlı vinçlerle demiryolu hattının yanındaki boş alana taşındı.

Alanın temizlenmesinin ardından kazada hasar gördüğü tespit edilen yaklaşık 100 metre uzunluğundaki raylar ile enerji iletim hattının onarımına başlandı.

Çalışmalar kapsamında enerji iletim hattının çekilmesi için direklerin dikildiği, rayların serimlerinin yapıldığı görüldü.

Yetkililer, bakım ve onarım çalışmalarını gün içerisinde tamamlamayı planladıklarını, daha sonra trenlerin normal güzergahlarında hizmet vermeye başlayacaklarını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Ali Rıza Güngen: Dış güçler istediklerini çoktan aldı!

SONRAKİ HABER

Osmanbey Metro durağında raylara düşen kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa