Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankara’da bizimle Suriye’de YPG ile

Ankara’da bizimle Suriye’de YPG ile

GÜNDEM Haberleri

TSK’nın Suriye sınırına askeri sevkiyatı yoğunlaştırdığı bir dönemde Ankara, Washingtan’dan gelen üst düzey bir heyeti ağırladı.

Selçuk Böke ANKARA

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığındaki heyet, Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. Jeffrey’nin Ankara’da temaslarda bulunduğu sırada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Kenneth McKenzie Suriye’de terör örgütü YPG/PKK’nın elebaşlarından Şahin Cilo ile görüşüyordu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jeffrey'yi kabulünde, bu konudan duyulan rahatsızlığı dile getirdi. Millî Savunma Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Bakan Akar tarafından; Fırat’ın doğusunda Türkiye ve ABD’nin koordineli bir şekilde birlikte 'güvenli bölge' tesisi, PKK/YPG terör örgütü unsurlarının güvenli bölgeden çıkarılması, ayrıca, bölgedeki mevzii ve tahkimatın imha edilmesi ve ağır silahlarının toplanması, yerinden edilen Suriyeli kardeşlerimizin evlerine dönmeleri için gerekli şartların oluşturulması, Türkiye’nin mücadelesinin Kürt ve Arap kardeşlerimiz ve diğer etnik/dini gruplarla olmayıp, DEAŞ ve PKK/YPG’li teröristlerle olduğu, ABD’li bazı sivil, asker üst düzey yetkililerin, PKK/YPG terör örgütü elebaşları ile Suriye'de yaptıkları görüşmelerden rahatsızlık duyulduğu ifade edilmiştir.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...