Ankara İl Sağlık Müdürlüğü: Pandemi kontrol altında

Ankara'da Kovid-19 vaka sayısında patlama yaşandığı ve sağlık sisteminin çöktüğüne ilişkin söylentilere Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından cevap geldi: "İlimizde pandemi kontrol altında!"

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü: Pandemi kontrol altında

Ankara'da son dönemlerde ortaya çıkan salgının önüne geçilemediği, vaka sayısında patlama yaşandığı ve şehirde sağlık sisteminin çöktüğüne ilişkin iddialara, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden cevap geldi. İddiaların asıl olduğunu savunan yetkililer, söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.  

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü: Pandemi kontrol altında

"İLERİYE DÖNÜK ÇALIŞMALAR ACİL DURUM OLARAK YORUMLANDI"

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Kovid-19 pandemisi ile ilgili ileriye yönelik bir takım hazırlık çalışmaları yürütüldüğü ve bu çalışmaların bazı basın yayın organları tarafından acil durum olarak yorumlandığı hatırlatıldı. Yetkililer, gelecek günlerde, ikinci dalganın gelmesinin uzmanlar tarafından beklendiğini ve tüm dünyada da hızlı bir vaka artışının söz konusu olduğunu belirtti.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü: Pandemi kontrol altında

"TÜRKİYE'DE SON GÜNLERDE ARTIŞ SÖZ KONUSU"

Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm ülkelerin en kötü senaryoya hazır olmaları için uyarıldığını aktaran Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye'de son günlerde sınırlı da olsa artışın söz konusu olduğunu, hareketliliğin en fazla olduğu iller arasında yer alan Ankara'da ise, il düzeyinde çalışmaların yoğun şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü: Pandemi kontrol altında

"ANKARA'DA HASTANE VE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI KONTROL ALTINDA"

Yapılan açıklamada, Ankara'da hastane yatak doluluk oranının yüzde 50, yoğun bakım yatak doluluk oranının ise yüzde 63 olduğu belirtilirken, "İl Sağlık Müdürümüz başkanlığında 28 Temmuz 2020'de yapılan Pandemi Değerlendirme Toplantısı'nda, normalleşme sürecindeki farklı senaryolar tartışılmış ve olası yeni durumlara karşı alınması gereken tedbirler gözden geçirilmiştir. Muhtemel senaryolara karşı il düzeyinde yapılması gereken hazırlıklar ve alınacak tedbirler konusunda ilgili sağlık kuruluşlarımız yazılı olarak bilgilendirilmiştir. Ayrıca Kurban Bayramı sonrası göz önüne alınmış ve Kovid-19 hastalarında ilave yatış ihtiyacı dikkate alınarak sunulacak hizmet kapasitesinin artırılması yönünde sağlık kuruluşlarımız uyarılmıştır. Yapılan çalışma ve hazırlıklarımızdan ilimizde hasta patlaması olduğu ve sağlık altyapımızın çöktüğü gibi sonuçlar çıkarmak gerçekle bağdaşmamaktadır. Ankara ilinde bugün itibarıyla hastane yatak doluluk oranı yüzde 50, yoğun bakım yatak doluluk oranı ise yüzde 63'tür. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmalarımıza kesintisiz devam etmekteyiz. İlimizde halen pandemi kontrol altındadır. Hastanelerimiz, tüm sağlık çalışanlarımızla mücadelede aktif olarak görevini sürdürmektedir." ifadelerine yer verildi.  

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡