Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin adı değiştirildi

Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin isminde değişikliğe gidildi.

AKP Bursa Milletvekili Şahin, TBMM'de kabul edilen 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu ile "sporculara, yaşlılara, tüketicilere ve optisyenlerle-gözlükçülere yönelik düzenlemeler yaparak, sosyal yaşamın gelişimine katkı sağladıklarını" söyledi.

Hüseyin Şahin yaptığı açıklamada, yasal düzenlemelerle ilgili kamuoyuna bilgi verdi.

Kanunla, eğitim hayatına ilişkin bazı düzenlemelere gidildiğinden söz eden Şahin, Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin isminin ‘Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ olarak değiştirildiğini, üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokullara da 'müzik' ismi eklenerek değişikliğe gidildiğini bildirdi.

Şahin, eğitimle ilgili bir başka düzenlemenin de yeni bir vakıf üniversitesi kurulmasına yönelik olduğunu söyledi.

Şahin, Ankara'da Sevgi Vakfı tarafından Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşan Lokman Hekim Üniversitesi kurulduğunu açıkladı. Hüseyin Şahin, kanunla ayrıca Yunus Emre Vakfının karar alma ve uygulama süreçlerini hızlandırmaya yönelik adımlar atıldığını, vakfın mütevelli heyeti ile yönetim kurulu yapısının yeniden belirlendiğini ifade etti.