1. HABERLER

  2. Kaymakamlıktan bir garip istek!
Kaymakamlıktan bir garip istek!

Kaymakamlıktan bir garip istek!

Gölbaşı’nda İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasının yapımı için vatandaştan bağış adı altında para talep edilirken, bu uygulamanın Ak Parti'ye Gölbaşı'nda oy kaybettireleceği ihtimali de ortaya çıktı.

A+A-

Gölbaşı’nda İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasının yapımı için vatandaştan bağış adı altında para talep edilirken, bu uygulamanın Ak Parti'ye Gölbaşı'nda oy kaybettireleceği ihtimali de ortaya çıktı.

Tarım arazisi bulunan mahalle muhtarları, iş adamların, STK temsilcileri ve çiftçiler; İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Evi’ne davet edildi.

200 BİN TL’Yİ VATANDAŞTAN İSTEDİLER

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Avcı, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Emniyet Müdürü Selim Sarıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü davet edilen katılımcılara kurum binasının yetersiz olduğunu bu nedenle de yaklaşık 200 bin TL maliyeti olan prefabrik bir binanın yapılması gerektiğini dile getirdi.

1000 TL VEREN DE VAR 15.000 TL VEREN DE!

Bu maliyetin karşılanması için merkez mahalleler hariç, çiftçilerden, STK temsilcilerinden, işadamlarından ve tarım arazisi bulunan mahalle muhtarlarından bağış adı altında para talep edildiği öğrenildi. Gölbaşı 75 yıl Öğretmenler Evi’nde gerçekleşen toplantıda bazı muhtarlar 15.000 TL tutarında destek verme sözü verirken bazılarının da 1000 ile 5000 TL arasında bağış yapma sözü verdiği, bağışların ise bir derneğin keseceği makbuz karşılığında yapılması önerildi.

RAHATSIZ OLDULAR

Durumdan rahatsız olan bazı muhtarların ise ‘Devlet kurumu için vatandaştan para istenir mi? Çiftçiler ve muhtarlar zaten zor durumda para verebilecek durumda değil. Biz devletten daha mı zenginiz. Hastane yapılır, okul yapılır, cami yapılır amenna. Herkesin ortak kullanım alanı. Cebimizde ki harçlığımızı verelim sorun değil. Ama bu kurumu devletin yapmaya gücü yetmiyor mu?” şeklinde sitemde bulunarak, vatandaştan böyle bir para talebinde bulunulmasının doğru olmadığı görüşündeler.

BAĞIŞ İÇİN SÖZ VERDİLER AMA!

Gölbaşı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organize ettiği toplantıya Gölbaşı’nın bürokratlarının da davet edilmesi, maddi destek sözü veren isimlerin bürokratlarla sorun yaşamamak adına bağışta bulunmaya zorlandıkları izlenimi oluştu.

KAMUOYU AK PARTİ DE ZOR DURUMA DÜŞÜREBİLİR

Ak Parti'ye yakın kaynaklar çiftçilere, muhtarlara yapılan bağış dayatmasının Ak Parti'yi genel seçimlerde Gölbaşı'nda sıkıntıya düşürebileceğini ifade ederlerken, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan'ın duruma müdahale etmesi gerektiğini bildirdiler.

Yapılan uygulamanın Ak Parti'ye oy kaybettirebileceğini savunan kaynaklar, muhalefetin " Türkiye’ye milyarlarca dolarlık yatırımlarlar yapılırken, 200 bin lirayı mı bulamıuyorlar da bizden istiyorlar" diyebileceğini ve bunun partiye zarar vereceğini öne sürüyorlar.

Bu haber toplam 2092 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.