1. HABERLER

  2. Çimşitlilerden örnek kampanya
Çimşitlilerden örnek kampanya

Çimşitlilerden örnek kampanya

Çimşitliler Derneği düğün ve kutlamalarda silah atılmasına karşı kampanya başlatarak, Gölbaşı’nın tüm mahalle ve köylerininde bu kampanya ya destek vermesini istediler.

A+A-

Çimşitliler Derneği  düğün ve kutlamalarda silah atılmasına karşı kampanya başlatarak,  Gölbaşı’nın tüm mahalle ve köylerininde bu kampanya ya destek vermesini istediler.

     Çimşitliler Dernek Başkanı Mustafa Yıldırım yapmış olduğu açıklama da;  Kamu kurum yetkilileri, Siyasi Parti Temsilcilerine de çağrıda bulunarak “Biz tek başımıza engelleyemedik, köy sakinleri olarak bıktık. Derneğimiz olarak tüm yöneticileri bu kampanyamıza katılmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.”dedi.

  Çimşitliler Dernek Başkanı Mustafa Yıldırım şu açıklamayı yaptı.

“Derneğimizin 2007 yılında  başlattığımız  düğünlerde ''silah atmaya hayır'' kampanyası malesef bir sezon sürmüştür.

    Genellikle kına gecelerindeki şenlik havasında başlayan düğünler gecenin ilerleyen saatlerinde işkenceye ve korkuya dönüyor yıllardır ikaz etmemiz ve uyarı anonsu yapmamıza rağmen hemen hemen her düğünde insanların gösteri amacıyla anlamsız ve manasız bir şekilde gerek halay çekerken gerek oyun havalarında onlarca gerçek silahlarla havaya boş boş ateş etmeleri engelleyemedik.Gelen misafirlerin tedirginliği olsun,ortalıkta eğlenip dolaşan çoluk çocuk olsun,ihtiyarı yaşlışı olsun bu kötü mesnetsiz adetten çimşit köyünde bıkmış durumda köyümüzden gelen aşırı eleştiri ve şikayetleri dinledikten sonra bu konuyu tekrar gündeme alarak kamu oyuyla paylaşmak istedik.

    Biz Çimşitliler Derneği olarak diyoruzki; Gölbaşı’nın kaç pare köyü varsa bunların yöneticileri dernekleri,  muhtarları, ihtiyar heyetleri bir araya gelip bu konuda iştişare yapıp silah kullananları uyarıp ikaz edelim hep birlikte karar alalım silah atılan düğünleri terk edip çıkalım,bu düşüncemizi de Gölbaşı kaymakamı, jandarması, belediye başkanı,siyasi partilerin ilçe başkanları katılsın. 

  Hep birlikte deklarasyon yayınlansın bunu kim organize edecekse hep birlikte bu korkulu duruma çözüm bulalım.Biz dernek olarak kendi köyümüzden başlayalım devamı civar ve komşu köylere yansısın .”dedi

Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.