1. HABERLER

  2. ANFA deniz bisikleti için denetimleri artırdı
ANFA deniz bisikleti için denetimleri artırdı

ANFA deniz bisikleti için denetimleri artırdı

İstanbul'daki deniz bisikleti faciasının ardından ANFA Genel Müdürlüğü de benzer kazaların meydana gelmemesi için parklardaki denetimleri artırdı

A+A-

İstanbul'daki deniz bisikleti faciasının ardından ANFA Genel Müdürlüğü de benzer kazaların meydana gelmemesi için parklardaki denetimleri artırdı

İstanbul'da 5 gencin deniz bisikletiyle denize açılıp kaybolmasının ve son günlerde çok sık duyulmaya başlanan boğulma haberlerinin ardından Başkent'te gözler deniz bisikleti işletmeciliği yapan kurumlara çevirdi. Başta Mavi Göl olmak üzere Mogan, Altınpark ve Göksü Parkı'nda Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü kontrolünde vatandaşlara deniz bisikleti kiralayan işletmeler son günlerde yaşanan olayların ardından Ankara'da herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için tedbirlerini artırdı.

AĞIR CEZALAR VERİLİYOR
Başkent'te deniz bisikleti işletmesi, Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü'nce 10 yıllığına veriliyor. Denetimlerin ANFA'nın kontrolünde olduğunu söyleyen yetkililer, kontrollerin her hafta yapıldığını vurgulayarak uyarı levhası, can yeleği ve cankurtaran bulundurma zorunluluğu gibi talimatlara uymayan işletmelere sözleşme feshine kadar cezalar verildiğini söyledi.

Can yeleği zorunlu
Derinliği 4 metre ile 35 metre arasında değişen Mavigöl'de tekne turları ve deniz bisikleti kiralayan İşletme Sahibi Ahmet Öztürk , "Biz burada yılardır deniz bisikleti kiralayıp tekne turları düzenliyoruz. Bugüne kadar herhangi olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Can yeleği giymeden hiç kimsenin iskeleye bile çıkmasına izin vermiyoruz. Bisikletle belirlenen güzergahın dışına çıkan, tehlikeli hareketlerde bulunan müşterilerimizi buradan megafonla uyarıyoruz. Acil durumlarda müdahale etmek üzere bir sürat teknesi, iki de jet skimiz bulunuyor. Her türlü tedbiri almış bulunuyoruz" diye konuştu.

Bu haber toplam 2490 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.