1. İçeriğe git
  2. Ana menüye git
  3. DW'nin diğer sayfalarına git

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu

6 Kasım 2017

Melih Gökçek'in istifasının ardından boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi.

https://p.dw.com/p/2n7fd
Türkei Ankara neuer Bürgermeister Mustafa Tuna
Fotoğraf: picture-alliance/abaca/E. Aydin

Melih Gökçek'in istifasının ardından boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugün yaptığı seçime tek aday olarak giren Tuna'nın seçildiği bildirildi. Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Tuna 136 oyun 104'ünü aldı.

AKP Genel Merkezi, Eylül ayından itibaren aralarında Ankara'nın da bulunduğu bazı illerin belediye başkanlarının istifa etmelerini istemiş, Gökçek de 28 Ekim tarihinde 23 yıldır sürdürdüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanlarının istifasının istenmesiyle ilgili gerekçe olarak da, "Partideki metal yorgunluğu ve yenilenme ihtiyacını" göstermişti. Ankara ile birlikte, istifaları istenen İstanbul, Bursa, Balıkesir, Düzce ve Niğde'nin AKPli belediye başkanları da görevlerinden ayrılmış, Ahmet Edip Uğur sadece Balıkesir Belediye Başkanlığı'ndan değil, AKP'den de istifa etmişti.

© Deutsche Welle Türkçe

Reuters/SSB/BD